06 Август 2021петък01:11 ч.

Еколози и артисти дебатират за природата

Музеят на хумора и сатирата организира двудневна среща на зелена тематика

/ брой: 120

автор:Дума

visibility 87

На 25 и 26 юни Музеят на хумора и сатирата в Габрово организира работна среща за еколози и артисти. В него ще участват представители на редица екологични организации сред които "Грийнпийс - България", "Зелени Балкани", Спасителен център за диви животни, "За Земята", както и артисти от цялата страна. Участниците предстои да посетят Регионалното депо за неопасни отпадъци, както и да участват в множество презентации, дискусии по конкретни екологични проблеми.
Целта на настоящата среща е да създаде среда на диалог, опознаване и възможност за планиране на съвместни действия в рамките на предстоящото 25. Габровско биенале през 2022 година - неговите изложби, но и паралелната програма от събития (лекции, дискусии, прожекции, пърформанси, уъркшопи), коментират организаторите. Остава една година до старта на Биеналето, която екипа на Музея на хумора и сатирата иска да използва, за да организира мащабен, международен форум за изкуство и екология, който да достигне до огромна публика. Предвид факта, че Музеят е популярно място за посещение на туристи, това е уникална възможност да бъде достигната изключително широка публика, която да бъде въвлечена по най-адекватния начин в проблемите на екологията днес.
Организаторите обръщат внимание, че през последните 15 години в световен план екологията е обичайна тема в съвременното изкуство. В България този процес се е активирал едва в последните години. Когато артисти се ангажират с подобни теми в свои проекти, те правят проучвания и често имат нужда от повече и конкретна информация от експерти. Полезно е да знаят към кого могат да се обърнат, обясняват от Музея на хумора и сатирата практическия смисъл от провеждането на тази среща.

Пеканов оптимизира Плана за възстановяване

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 150

Световните цени на храните тръгнаха надолу

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 150

90 на сто oт xoтeлиepитe oчaквaт липca нa кaдpи

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 150

Израелската авиация удари Ливан

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 150

Наши огнеборци гасят пожари в РС Македония

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 150

До 70 000 души участвали в хибридната война срещу Минск

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 150

Неспирен конфликт между Израел и палестинци

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 150

На инат

автор:Павлета Давидова

visibility 159

/ брой: 150

Двата полюса на семейство Филови

visibility 149

/ брой: 150

Да знаеш да станеш от масата

автор:Константин Иванов

visibility 156

/ брой: 150

Себеуважение

автор:Ина Михайлова

visibility 347

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ