23 Ноември 2020понеделник19:29 ч.

Снимки личен архив

Срещи

Елена и Цвети: Блондинките са много повече от тема за виц

Денят трябва да започва от светлата страна на силата, убедени са чаровните русокоски

/ брой: 135

автор:Альона Нейкова

visibility 2314

ЕЛЕНА АСЕНОВА и ЦВЕТИ ГЕОРГИЕВА са водещите на "Шоуто на блондинките" по Radio Fresh! Според мълвата именно тези чаровни русокоски въведоха модата на умните, но красиви жени в родния ефир. За усмихнатите дами се знае, че дават на слушателите онази доза симпатична сутрешна лудост, без която денят би бил абсолютно скучен. Всеки, който поне веднъж е чул как (и какво) говорят, разбира, че са нестандартни, забавни и винаги свежи. Дори когато не са в студиото на предаването. Доказателства за това и много други неизвестни факти за тези чудно позитивни лица и гласове потърсете в текста.

"Да разсмееш някого е висша форма на добродетел"

"Развили сме помежду ни телепатична връзка"

- Вие сте единственият дамски дует в радиоефира на България. Какво означава този факт за вас, Елена и Цвети?

Елена: Че не е лесна работа! И в същото време е много приятно да сме уникални по някакъв начин, доказвайки, че жените могат да работят добре в екип, и разбивайки клишетата, че едно такова партньорство няма шанс заради женската завист!

Цвети: Кой ти каза, че не ти завиждам?! (усмихва се) И аз не зная как се получи тази химия помежду ни, но според мен ключето е в това, че всяка от нас харесва, уважава и оценява другата.

- В колко си лягате и кога ставате, за да сте пред микрофона в 7 сутринта и да бъдете свежи и духовити?

Цвети: Аз съм нощен тип и за мен е лична драма ставането рано. Ако искате - вярвайте, но всяка сутрин си казвам: "Това е последният ми ден в радиото - днес напускам, не мога повече..." Но в мига, в който светне червената лампа за ефира, микрофоните се включат и с Ели кажем: "Това е "Шоуто на Блондинките", добро утро!", осъзнавам отново, че имам най-прекрасната работа на света!  

Елена: Колкото и да се опитвам да спазвам някакъв режим през годините, никога не ми се е получавало. Има дни, в които си лягам и след 2 сутринта. Има и такива, в които умората казва своето и съм заспала на дивана още в 8 вечерта. Вярвам, че трябва да слушаш тялото си и то е най-точният часовник. Относно ставането - буквално 30 минути преди ефир. Живея близо до радиото, влизам в работен режим бързо и нямам много нужда от време за сутрешни ритуали вкъщи. 

- Ако ви предложат да водите вечер, ще се съгласите ли?

Елена: Много пъти сме си говорили за нещо подобно, но едва ли ще се случи. Вечерите са време за нашите семейства, приятели и любимите ни сериали. 

Цвети: Вечерите са ми много интересни. Много моля - нека не са заети с работа! (смее се) 

- Какво ви накара да повярвате вие самите и да убедите слушателите, че блондинки са способни да правят не просто шоу, а то може да е и забавно, и интелигентно?

Цвети: Като начало трябваше да убедим шефа ни, че си заслужава да инвестира ефирно време в нас. Дуетите "мъж - жена" бяха стандарт, а ние пожелахме да подредим два женски гласа един до друг. Това си беше миниреволюция. Рискувахме. Не знаехме как ще се приеме от слушателите - имаше реална опасност да се превърнем в нещо като радио кокошкарник и много бързо да се провалим. За щастие, не се получи така и благодарение на тях, на слушателите, все още сме най-забавното сутрешно шоу. За това им благодарим всеки ден и всяка сутрин с нетърпение очакваме тяхното мнение по темите, които обсъждаме. 

Елена: Аз съм голям враг на клишетата и етикетите и затова имах амбицията да покажем, че блондинките могат да бъдат много повече от тема за виц. От друга страна, харесвам непринудеността и безгрижието, които носи русият нюанс, и това е в основата на нашето шоу - да започнеш деня от светлата страна на силата и да преживееш сутрешното задръстване, забавлявайки се, а не ругаейки на светофара. 

- Разбирате се с поглед или с половин дума?

Елена: Понякога и толкова не ни трябва. Вече спокойно мога да кажа, че сме развили телепатична връзка, която се активира още с влизането в студиото на радиото.

Цвети: Само като я видя, и познавам какво й се е случило. Веднага започвам да се смея, защото предусещам история, разказана така, както само Елена може - с комичен драматизъм и самоирония. Тя е моето сутрешно "драмеди".    

- Очаквахте ли предаването ви да се задържи толкова време в радиоефира - над десетилетие, нали?

Елена: Да, повече от 10 години. Не съм си и представяла, че шоуто може да има толкова дълъг живот в началото. Но сега наистина вярвам, че може да го има и след 100 години. Нищо, че учените ни заплашват с изчезването на блондинките в следващите 50 години. 

Цвети: Не само, че предаването устоя на предизвикателствата на времето, но запази и феновете си през годините. Признавам, че имам любими слушатели, с които ме свързва онлайн приятелство, и те често споделят лични преживявания, радости и неволи. Радвам се, че успяваме да изградим такова доверие с хората, които ни слушат.  

- Коя е най-интересната случка, която изживяхте, докато водите на живо, и я помните и до днес?

Цвети: В интерес на истината, на Елена малко й трябва да ме запали и по най-щурите си хрумвания. Никога няма да забравя как по нейна идея (подчертавам) решихме да правим социален експеримент и да се срещаме с хора, пуснали обява за запознанства. Искахме да запишем разговорите, за да ги излъчим после по радиото, като целта ни беше да представим мъжете като първични същества, с нечисти действия и долни помисли, в главите на които се върти една-единствена скандална мисъл. Парадоксът дойде от това, че попадахме само на свестни момчета. И, в крайна сметка, решихме, че въобще не е добре да се подиграваме със стремежа им да си намерят сродна душа. Не пуснахме нито един разговор в ефир.

Елена: За нас всеки ден е шоу. Това е хубавото на тази професия, че няма никакъв шанс да ти стане скучно. Но ако говорим за момент, който всеки път ме разсмива до сълзи, това е едно наше "събуждане по телефона", когато успяхме да убедим наш слушател, че има дъщеря на 5 години, за която не знае. Не подозирах, че някой наистина може да се "върже" на такава шега по телефона, но момчето се оказа много съвестно и даже май после малко съжаляваше, че си няма вече почти отгледано дете.

- Предпочитате да разсмивате или да шокирате хората?

Елена: И двете са сладки по свой начин, но аз може би повече клоня към шокирането. Приемам себе си за смешна по природа и затова другото ми е по-голямо предизвикателство.

Цвети: Мисля, че да разсмееш някого е висша форма на добродетел. Цял живот се стремя първо на мен да ми е забавно и после да пръскам забавление наоколо... Надявам се, успявам.

- Има ли теми табу за русокоски според вас?

Цвети: Иска ми се да кажа - няма. Но истината е, че ние много внимателно избираме темите в шоуто и винаги внимаваме да не обидим, засегнем или нараним, макар и неволно, група или категории хора.

Елена: Може би най-провокативните теми са идвали от нашите слушатели - тогава, когато са търсели съвет за свой проблем, а ние като добри приятелки сме им помагали, разказвайки историята им пред цяла България, за да получат подкрепа и съвети. Мисля, че няма тема в границите на добрия вкус, която да не сме обсъдили за цялото това време. Естествено, хората се вълнуват най-много, когато говорим за връзки, любов и пари, но това едва ли е изненада за някого.

- Налагало ли се е да сте с маски в студиото (не само в контекста на кризата с коронавируса)?

Елена: Изолацията я прекарахме разделени, всяка водеше от дома си, така че маски в този смисъл не сме слагали, а и няма как пред микрофоните. За другите маски - аз понякога слагам, защото няма как да си щастлив и енергичен 365 дни в годината. Но това не е проблем за слушателите ни и те трябва да получават винаги най-свежата версия на "Блондинките"!

Цвети: По-скоро влизаме в роля по време на шоуто! За да засилим забавния конфликт между нас, за да е интересно за слушателите и да има енергия, напрежение, дирижиран спор, често слагаме маската на класическата глуповата блондинка.

- Какво мислите за поверието, че да се смеем много не е на хубаво?

Цвети: О, това е крайно невярно! Аз съм човек, който не прикрива чувствата си. И когато се смея - е високо, когато плача - силно... Освен качеството, харесвам и количеството в чувствата, така че никога не ги оставям за после, а изсипвам ураган от емоция на мига.

Елена: Аз от много смях не съм видяла нищо лошо досега... може би само малко мускулна треска на корема!

- Срещали ли сте хора, които нямат вашия цвят на косата, но са блонди по душа?

Елена: О, да! Аз самата често експериментирам с цвета на косата си и не винаги съм руса. Но на 100% съм блондинка по душа и познавам много други такива. Някои, както се шегуваме, са под прикритие и с тях човек трябва много да внимава.

Цвети: Повечето ми приятелки са в такова нюансиране и са много интересни и сърдечни момичета. Блондинстването се възпитава и, като за начало, трябва да заковем усмивката на лицето си и добротата в сърцето си. 

- Какво мислят семействата ви за това, което правите? Смятат ли го за работа или са убедени, че само се забавлявате? Децата ви искат ли да станат радиозвезди като вас?

Цвети: В моята фамилия хората са все със сериозни професии и солидно образование, затова и до днес приемат работата ми като студентски експеримент, който продължава прекалено дълго. Често майка ми ме навива да взема да запиша една "Медицина", каквото беше първоначалното ми намерение в гимназията, за да може и аз като другите жени да имам стабилна работа. Уви, аз съм с професия "блондинка" и връщане назад няма. Усещам, че и синът ми се усмихва лекичко, ако ме е чул по радиото, и дори си позволява да ме критикува, когато не е на моето мнение по темата на деня или не харесва госта, който сме поканили в студиото.

Елена: Семейството ми приема моята работа съвсем нормално. Поне разбират какво точно правя, защото извън ефира имам и друго занимание, което все ми е трудно да им обясня. Колкото до децата - те са от друго поколение и за тях радиото е нещо по-далечно. Но много се забавляват, когато идват в студиото. По-скоро ги влече обаче визията. Дъщеря ми, например, редовно снима влогърски видеа, но се надявам с възрастта да се осъзнае и да си намери по-смислено занимание.

- Вие сте типичните блондинки, защото...

- ...не може да живеем без шопинг и любов.

- И не сте тривиалните русокоски, понеже...

- ...знаем как да изкарваме парите си сами и да сме щастливи от това.

- Бихте ли сменили студиото в радиото с телевизия?

Елена: Аз - не. Или поне не пред камера. Може да бъда от другата страна - приемам покани за продуцент или режисьор. 

Цвети: Аз обожавам камери, снимки, суета... Изключително комфортно ми е да съм център на внимание и с Ели сме имали подобни предложения, но заради нейния категоричен отказ да се появи по телевизията пропадна и моята кариера в бранша.

- Можете ли да прогнозирате кога и как ще приключи вечният спор между русокоски и брюнетки кой е по-по-най-...?

Елена: Бих заложила на един дружен шопинг с коктейли, след което - малко скубане на коси за разкош!

Цвети: За мен по-важно е да сме жени в истинския смисъл на думата! Нека сме жени, независимо от цвета на косата! И да оставим мъжете да бъдат мъже.

- Без блондинки животът щеше да е...

Елена: ...банално предсказуем! 

Цвети: Без блондинки - не знам. Но без "Шоуто на Блондинките", със сигурност сънено-тромав, особено сутрин.

Здравният министър поиска локдаун за три седмици

автор:Дума

visibility 354

България е на 11-то място по заболеваемост от COVID-19 в Европа

автор:Дума

visibility 96

На "Промахон" проверяват всички шофьори с бързи тестове

автор:Дума

visibility 89

От 2021 богатите в Русия с по-големи данъци

автор:Дума

visibility 106

Властта оскъпи бързите кредити

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 223

Парламентът одобри 10-годишна давност за дългове

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 223

Проучване: Пакетираните сандвичи са пълни с химия

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 223

ОТ 2021 г.: До 6 месеца без виза във Великобритания

автор:Дума

visibility 118

СЗО:Има спад на заболеваемостта от Covid-19 в ЕС

автор:Дума

visibility 132

Никъде другаде в ЕС хора не издъхват на стълбите пред болница

автор:Дума

visibility 187

Носталгията като бъдеще

автор:Христо Георгиев

visibility 358

/ брой: 223

За концесиите вината е на властта, не на фирмите

автор:Велиана Христова

visibility 475

/ брой: 223

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ