17 Ноември 2019неделя14:42 ч.

Емануил Манолов обеща отпадане на таксите за детска градина в Павликени

автор:Дума

visibility 312

Таксите за детските градини в община Павликени постепенно ще бъдат понижавани до пълното им отпадане. Това обяви инж. Емануил Манолов, кандидат за кмет на Павликени от "БСП за България", пред работниците в една от водещите фирми за декоративна растителност в общината. Кандидатът за кмет се срещна със служителите на „Розекс“ и обсъди с тях социалните придобивки, които предлага за хората в следващия мандат.
Отпадането на таксите е сред водещите ни цели. Още от следващата година те могат да бъдат намалени наполовина, подчерта инж. Манолов. За целта ще бъде направена промяна в общинската наредба. Намаляването ще продължи и в следващите години до пълното отпадане на таксите.
Общината ще въведе и еднократна помощ при раждане на второ и трето дете. Условието за получаване ще бъде родителите да са здравно и социално осигурени, да не дължат местни данъци и такси, и да имат завършено основно образование.
Кандидатът предлага и създаването на общинско звено „Сигурност“, чрез което да се опазва общественият ред в населените места, борбата с незаконната сеч на общински гори, незаконно изхвърляне на отпадъци, необорудвани каруци, огледи на общински язовири и рибарници и др. В срещата участваха и кандидатът за кмет на село Батак Пламен Петров и кандидатът за общински съветник Иринка Димитрова.
В първите дни на новия мандат ще възложим проектирането на паркоместа в междублоковите пространства в Павликени, заяви инж. Емануил Манолов. Той продължава срещите в града и във всяко от населените места предлага решения на основните проблеми, които гражданите поставят.
Трябва да се поставят повдигнати пешеходни пътеки за ограничаване на скоростта върху републиканските пътища, които преминават през селата Мусина, Михалци, Батак, Караисен, Бутово, Патреш, Горна Липница, Долна Липница и Стамболово, каза още Манолов.
При среща в с. Михалци местните жители поискаха да се изгради пешеходен мост, успоредно до сегашния, над р.Михалска. Нужно е да се ремонтира и тротоарът към тухлената фабрика в селото. В селото ще се изгражда и монумент с 28 плочи с имената на загинали четници от Михалци от четата на Бачо Киро и поп Харитон.

 

БНБ не допуска отрицателни лихви по депозити на гражданите

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 220

Бизнесът очаква 10 на сто по-малко инвестиции

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 220

Предлагат по-висок акциз за цигарите

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 220

На свободния пазар токът за бита с 30% по-скъп

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 220

Парламентарни избори в Беларус

автор:Дума

visibility 34

Каталуния ще е в "тотална блокада"

автор:Дума

visibility 784

Хиляди чехи поискаха оставката на Андрей Бабиш

автор:Дума

visibility 899

Пицомани

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 220

Ако...

автор:Лозан Такев

visibility 423

/ брой: 220

Каракачанов иска, ГЕРБ и ВМРО не дават

visibility 746

/ брой: 220

Двама чужденци създават... най-българската картина

автор:Петра Ташева

visibility 362

/ брой: 220

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ