30 Октомври 2020петък09:59 ч.

ЕС предлага задължителни правила за миграцията

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 634

Европейският съюз подготвя нови, задължителни мерки по миграцията, които ще поставят на изпитание единството на блока, както бе преди няколко години. Очаква се поддържаният от Германия Пакт за миграция да осигури финансиране за държавите-членки в замяна на приемането на бежанци.

Така нареченият "Задължителен механизъм за солидарност" ще ангажира всяка държава-членка да приеме определен брой бежанци в замяна на отпуснати по 10 000 евро за възрастен и по 12 000 евро за непридружено дете. Държавите от ЕС, които не спазват пакта, могат да бъдат изправени пред съдебни производства и големи глоби. Настоящата система за бежанци и мигранти в ЕС е неработеща и често има опустошителни последици за хората, заявиха Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) и Международната организация по миграция (МОМ). Те призоваха за общ европейски подход по миграцията.

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ