29 Януари 2020сряда00:06 ч.

Портрет

Евдокия Асенова може и знае как да възроди Радомир

Ще дам перспектива на младите и трудоспособни хора да останат в родния си град, казва кандидатът на БСП за кмет

/ брой: 195

автор:Юлия Кулинска

visibility 1562

"Където и да ходиш, каквото и да правиш, сърцето винаги те връща у дома. Общината е нашият общ дом и от всички нас зависи да бъде уютен и подреден. Извървях дълъг път - образование, кариера. Натрупах опит като заместник-кмет, народен представител, преподавател в софийско елитно училище. Всичко това ми дава основание да приема предизвикателството да се кандидатирам за кмет на община Радомир. Това споделя Евдокия Асенова. Тя обича родния си град, опит да го променя, има идеи, подготвен екип. 

"Радомир заслужава да си върне хората и духа, а радомирци - да живеят в модерен европейски град. Радвам се на подкрепата на моите съмишленици, на моите приятели, на мои бивши ученици. Идеите, които споделям на страницата си във фейсбук, срещат одобрението на широк кръг от хора. Това ми дава сили и вяра, че съм взела правилното решение", подчертава Евдокия. 

Бившата депутатка от БСП не спира да мечтае и така съхранява младежкия си дух. На различна възраст мечтите й са били свързани с различни неща. Но реализираната й мечта е да бъде учителка. 

"Преди да почнем подготовката на "Визия за Радомир", направихме допитване да нашите съграждани кои според тях са основните проблеми в района и какво биха искали да се промени в нашия град. Повече от 30% определят като водещи проблеми водопровода и канализацията, пътната настилка и здравното обслужване", разказва Асенова. Следват недостатъчното места за отдих и спорт, качеството на социалните услуги, сметоизвозването и снегопочистването, бездомните кучета, поддържането на зелени площи и улично осветление. "Напълно естествено е при тези условия и в такава среда демографската криза да е вече факт и в нашата община. Населението намалява, младите хора напускат града. А хората са най-ценният ни ресурс. Така че първостепенна грижа на местната власт е да даде перспектива на младите и трудоспособните хора да останат и да работят в общината", разказва Евдокия. 

Младата жена предлага решения Радомир да стане привлекателен за младите семейства, с активна грижа за здравето на децата и възрастните хора, с грижа за образованието, духовността, културата и спорта; община на предприемчивите и активните, на модерните бизнес практики. Община, която цени и използва разумно ресурсите, с които разполага - минерални извори, торф, планини и обработваеми земи. Община с достъпно и навременно административно обслужване, с чиста и достъпна градска среда, с поддържани междублокови пространства. 

"В нашата програма посочваме конкретни обекти, знакови за радомирци, чието възстановяване, реконструкция или преустройство трябва да станат в обозримо време. Такива са водопадът Бучалото и прилежащият му парк, градското езеро, лятното кино и др. Екипът, който подготви "Визия за Радомир", предлага и конкретни финансови решения за реализирането на всеки един от предложените проекти, обяснява Евдокия.

Радомирци познават кандидатите на БСП. Всеки от тях е авторитет в средите, в които работи, живее или учи. Това е балансиран екип от подготвени, амбицирани, знаещи и можещи хора, амбицирани и мотивирани да работят за по-добър и достоен живот в община Радомир. 

Евдокия Асенова призовава съгражданите си да излязат и да гласуват на 27 октомври, като се доверят на своята съвест, на вътрешния си глас за това кое е най-доброто за Радомир, за днешния ден и за утрешното развитие. "Само активната гражданска позиция, изразена с пускане на бюлетина, може да определи посоката, в която общината ще се развива. Пропускайки тази възможност и отговорност, ние даваме път на други, негативни тенденции, на други методи за формиране на резултатите. 

"Всеки глас е важен и има смисъл да се гласува! С номер 56 в интегралната бюлетина - "Единени за по-добър и достоен живот в община Радомир, днес и утре!", призовава своите съграждани Евдокия.

Ново земетресение в Турция

автор:Дума

visibility 100

Тръмп обяви "сделката на века"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 19

Коронавирусът уби вече над 100 души

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 19

"Управленските" стилове на Борисов

автор:Евгени Гаврилов

visibility 161

/ брой: 19

Нужна ли ни е културата?

автор:Емил Янев

visibility 94

/ брой: 19

Всеобхватно предателство

автор:Георги Христов

visibility 124

/ брой: 19

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ