28 Март 2023вторник05:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове - в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат. Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове - в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат.

Евродепутатът Цветелина Пенкова организира конференция за иновации чрез политика

автор:Дума

visibility 4

Иновации чрез политика”- как може да се случи? Отговор на този въпрос ще даде конференцията, организирана от Цветелина Пенкова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Тя ще се проведе на 24-ти юни 2022 г. в зала „Средец“, хотел „София Хотел Балкан“ от 09:00 часа.

На събитието ще се разисква как адекватните и навременни политики могат да стимулират иновациите на национално и европейско ниво.

Основната цел e да се откроят политиките за растеж в развитието на иновациите в България и ЕС. Ще се обсъждат съществуващата регулаторна рамка в тази област и как тя може да бъдат подобрена. Научно-развойната дейност като основополагаща за развитието на иновациите ще е основен акцент. Фокус ще се постави върху младите хора като движеща сила на иновациите.

Конференцията ще открие европейският комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Българският министър на иновациите и растежа Даниел Лорер ще направи преглед на ключовите европейски и националните политики, които ще стимулират иновациите в България през следващото десетилетие. Цветелина Пенкова ще разясни необходимостта от законодателство на ЕС за развитието на технологични стартиращи предприятия. Изпълнителният директор на Българската старт-ъп асоциация (BESCO)Нед Дервенков ще обясни необходимостта от законодателна реформа за развитието на старт-ъпите и привличането на таланти в България.

Във форума ще се включи председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, водещи учени и специалисти в областта, представители на индустрията, на частния сектор, на фондове за рисков капитал и на неправителствени организации. Ще участват конституционният съдия Янаки Стоилов, заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, народни представители от 47-мото НС, председателят на АИКБ Васил Велев, председателят на Асоциацията за дялово и рисково инвестиране Евгени Ангелов, изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, социологът Димитър Ганев, основателят на медията за иновации TheRecursive Ирина Обущарова и много други.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Димитър Маргаритов: Сайтът за цените няма да ги намали

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 59

Яйцата поскъпват преди Великден

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 59

Бизнесът иска 22% ДДС

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 59

Шефът на КЗК се оправдава за картелите

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 59

Русия разполага ядрено оръжие в Беларус

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 59

Хърватските летища минаха към Шенген

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 59

Хондурас призна КНР за "единствен Китай"

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 59

Съветът на Европа: Френската полиция използва прекомерна сила

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Без прецедент

автор:Велизар Енчев

visibility 679

/ брой: 59

Звук на щурци

автор:Виктор Турмаков

visibility 375

/ брой: 59

Перфидно лицемерие

автор:Славчо Кънчев

visibility 286

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ