01 Юни 2020понеделник03:29 ч.

Филмът на Мария Чернева "Полярни изследователи" ще бъде показан днес на фестивала

Европейският екологичен фестивал започва в Кърджали

Прожекции на филми и практическо обучение са в програмата на "Зелена вълна - 21 век"

/ брой: 180

автор:Дума

visibility 337

Европейската комисия, фондация "Европейски екологичен фестивал" и община Кърджали организират за поредна девета година образователния модул: Прожекции на екологични филми и Практически занятия за реагиране при кризисни ситуации, причинени от терористични актове, природни бедствия и аварии - на 19 и 20 септември в Кърджали. Инициативата е част от 14-ото издание на Международния екологичен фестивал "Зелена вълна - 21 век" за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.
Фестивалът започва с прожекции на екологични филми за подготовка на населението за реагиране и справяне в критични ситуации, причинени от  климатични промени, природни бедствия, аварии и кризи. Първото излъчване е на кратък документален филм (с тийзър) в подкрепа на кампанията на ЕС EU Protects, представящ истинска история за спасяването на град Отавиано и съседни селища по склоновете около вулкана Везувий, Италия, от възникналите опасни горски пожари през юли 2017 г., когато са засегнати домовете на 24 000 души.
Екофестът отново е със специалното партньорско участие на Българския антарктически институт с премиерно излъчване днес, 19 септември, на новия документален филм "Полярни изследователи" на Българския антарктически институт, с автор Мария Чернева. Посветен е на завършилата през март т.г. 27-а Българска антарктическа експедиция. Продукцията на Мария Чернева, която бе част от нея, представя постиженията на българските учени и техните чуждестранни колеги по време на експедицията и по-конкретно българския принос в изследването на Антарктида.
Фотоизложбата "Антарктида" на Българския антарктически институт ще бъде открита днес в 10 ч. Тя е посветена на 60-ата годишнина от подписването на Договора за Антарктида и 20 години от приемането на България за пълноправен консултативен член на Договора, наред с още 29 страни.
През целия днешен ден и на 20 септември до обяд ще бъдат представени и специализирани продукции с образователна и превантивна цел срещу природни бедствия и аварии на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал "Зелена вълна - 21 век". Практическото обучение и прожекциите са с вход свободен, научи ДУМА от фондация "Европейски екологичен фестивал", София.

Почина Христо Явашев

автор:Дума

visibility 9

България е сред най-пострадалите в ЕС от КОВИД-19

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 101

Парите за пътеката за КОВИД-19 не стигат

автор:Аида Паникян

visibility 104

/ брой: 101

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 42

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 150

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 131

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 160

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ