17 Януари 2022понеделник00:05 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Факелни коалиции

/ брой: 30

автор:Милена Николова

visibility 1888

Едва отделил се от РБ, Радан Кънев скочи в следваща коалиционна клопка, съюзявайки се и с партията на бившите легионери от Българския демократичен форум. След като стана ясно, че завива към дребни профашистки организации, той реши да обясни действието си с нежеланието да бъде нечия "патерица" и желанието да е алтернатива.
Политиката на грешките Кънев наследи още като стана лидер на ДСБ и интересното е, че продължава с охота да прави безумни ходове. Списъкът на необмислените и напразни стъпки може да се онагледи и чрез другите му коалиционни партньори като маргиналните "крилца" от ГЕРБ Дани Каназирева от Пловдив или Трайчо Трайков, или пък любителката на природата и бездомните кучета Марта Георгиева. И кой ли не. Но това няма да му даде електорална тежест на вота. Защото и в България дрънкащият антикомунизъм е непродуктивен.
Днес на ред е БДФ - един от организаторите на предстоящия тези дни Луковмарш. Това са хора, които са се втренчили, без да откъсват поглед, в миналото. Същото минало, откъдето сили черпеше и партията Демократи за силна България и което стана отправна точка за формацията на Кънев Нова Република. Как се гради бъдеще от партии, които имат само минало и искат всички да останат в него? Със сигурност не това ще доведе до победата Радан Кънев. Именно това ще запрати Нова-та Република извън политиката, при все високомерието, което демонстрират лидерите й.
В края на тази седмица се чака поредно факелно шествие, посветено на Съюза на българските национални легиони и ген.Луков. Намерението е да ни върнат над 75 години назад. Резултатът е, че вместо бъдеще, факлоносците ни припомнят историческата грешка, която отрежда на България място сред победените след Втората световна война. Именно натам се е запътил и лидерът на Нова Република. Назад към миналото и извън политиката. Но преди това, малко ще покади с факлата.
 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 555

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 633

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ