07 Юни 2020неделя10:31 ч.

Фани Мей поиска още помощ

/ брой: 104

автор:Дума

visibility 13

Американският гигант в ипотечното кредитиране Фани Мей (Fannnie Mae) отчете загуба от $8,69 млрд. за тримесечието януари-март и поиска още 8,5 милиарда долара държавна помощ. Новата молба е за над три пъти по-голяма помощ от поисканите 2,6 милиарда долара през последните три месеца на миналата година. Загубата се дължи на поевтиняването на жилищата в страната, обяви Фани Мей.
Компанията посочи, че цените на жилищата са се понижили средно с 1,8%, което е довело до просрочване на ипотечни кредити, гарантирани от нея. Държавата спаси Фани Мей и сродната компания Фреди Мак (Freddie Mac) през септември 2008 г., за да покрие загубите им по лошите ипотечни кредити. Оценка на правителството сочи, че спасяването на гигантите ще струва на данъкоплатците към 259 милиарда долара. Това ще се окаже най-скъпото спасяване по време на финансовата криза.
Фани Мей и Фреди Мак притежават или гарантират около половината от всички ипотеки в САЩ, или близо 31 милиона жилищни кредити за над 5 трилиона долара. Заедно с други федерални агенции те са изиграли известна роля в близо 90% от новите ипотеки през изминалата година. Фани и Фреди изкупуват ипотечни заеми от банките и други кредитори, "опаковат" ги в облигации с гаранция срещу неплатежоспособност и ги продават на инвеститори по света.

Испания отваря нощните клубове

автор:Дума

visibility 155

Нови 125 заразени c коронавирус в Македония

автор:Дума

visibility 188

Хиляди на протест срещу расизма в Лондон

автор:Дума

visibility 186

Датата

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 988

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ