08 Август 2020събота08:59 ч.

Акценти

Фашизоид

/ брой: 206

автор:Васил Попов

visibility 1413

Дори по времето на фашизма българите са спасили не само своите евреи, но и себе си от вирусите на кафявата чума. Дори в пътя към комунизма българите се спасиха от утопии. Но въжделенията, жадуваната демокрация, не спаси българите от последиците на т.нар. преход. Че ще стане едно огромно разслоение на обществото - знаехме, но неговите мащаби ни изненадаха. Че богати хора ще помагат на останалите, вярвахме и се радвахме. Че на повърхността ще изплуват сухи нечистотии, също очаквахме. Но че от тях ще блика такава воня, ни изненада.
С какво нашият народ е заслужил една или друга  политическа фъшкия да обругава определена част от обществото - ерго, цялото общество?
В моето детство имаше деца, родени с някакви недостатъци - на кой нещо ръчичките, на кой краченцата или очичките, или тикове. Ама си бяха едни от нас и не сме ги наричали недъгави. Помагахме им всякак.
А днес, когато би трябвало да сме свидетели на много по-изявена и доказана съпричастност към неравностойни хора, виждаме пропаганда на фашизъм от страна на политик на висок държавен пост. Никакво извинение на лицето Валери Симеонов не може да бъде прието, защото не може да му почисти омацания дирник. Ние не твърдим, че пишман патриотът е фашист, за да не почне да ни съди. Само изявлението му е фашистко. Но той не е виновен, ако експертизата докаже, че мозъкът му е невред. Тоест и мозъкът не е виновен, ако мисленето на този индивид е неравностойно. Ех, така ни се пада! Един креслив хуманоид да спекулира с недъгавото си, неравностойно и невалидно (инвалидно) мислене.
Кой и как да му обясни, че БСП не "яхва" никаква вълна на недоволство, за да печели някакви дивиденти. Лявата партия е затова - не да следва, а да предвожда, да събужда недоволството на онеправданите и да насърчи цялото общество най-сетне да яхне метлата на недоволството и да помете вонящата измет барабар с фашизоидите, че да се отървем хем от мафиотизираните политици, хем от политизираните мафиоти.
 

Четири общини бедстват заради пожари

автор:Дума

visibility 172

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 173

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 307

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 556

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1026

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ