21 Юли 2024неделя16:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Община Левски

Фестивал на пълнената чушка завладява Левски

Специален гост на кулинарните празненства ще бъде топ готвачът Иван Звездев

/ брой: 159

автор:Дума

visibility 467

Фестивал на пълнената чушка организират за втори път община Левски и Народното читалище "Георги Парцалев 1901". Най-вкусната левченска кулинарна традиция ще събере на 28 август ценители на вкусната храна от страната и чужбина. Специален гост на тазгодишното събитие ще бъде топ готвачът Иван Звездев.

Участниците в кулинарния конкурс ще се надпреварват в три категории - автентична рецепта за пълнена чушка, новаторска рецепта и есен с аромат на чушка (зимнина, в която вкусният зеленчук е главен герой). Предвидени са златни и сребърни чушки за най-добрите. Жури ще определи победителите, като критериите са различни за отделните категории. От майсторите на автентични рецепти ще се очаква не само да ги представят, но по възможност да ги спазят максимално точно, както и да разкажат откъде идват и кой е техният автор. При авторските рецепти участниците ще трябва да проявят новаторски дух и въображение. Журито ще оценява вкусовите показатели и оригиналността на представянето, отбелязват домакините, които разчитат на богатия опит на Иван Звездев. На фестивала кулинарни умения ще покажат политици и дипломати, но с какво ще изненадат те присъстващите - организаторите пазят в тайна.

Специална кулинарна изложба под наслов "Храната - история и култура, наследена от нашите деди" ще представи традиционни ястия от всички населени места в община Левски. Фестивалът "Пълнената чушка - най-вкусната левченска традиция" има за цел да съхрани и популяризира кулинарните обичаи на територията на общината, в която на всички събори, панаири и празници присъства Нейно Величество Пълнената чушка. В края на август левчелии я посрещат с особени почести и както подобава.

Събитието е част от тридневните панаирни дни в общината. Наред с вкусните ястия, градът ще предложи на своите гости и жители богата културно-музикална програма. На 27 август ще свирят рок бандите Izida и High Enough. На 28 август на открита сцена ще бъде представена стенд-ъп комедията "Нема такъв живот" с участието на Шкумбата, Георги Николов, Венсан и Калин Кирилов. Същата вечер ще е концертът на Георги Христов. Проявата ще завърши на 29 август с песните на Нелина.

Снимки архив на Община Левски

Кулинарен конкурс ще оценява участници в три категории




Нормално?

автор:Мая Йовановска

visibility 2817

/ брой: 136

За добруването на Родината

автор:Дума

visibility 2767

/ брой: 136

11-ата кинообиколка на света започва през август

автор:Дума

visibility 2606

/ брой: 136

Жълтите павета не горят, нали?!

автор:Мартин Карбовски

visibility 2674

/ брой: 136

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ