18 Януари 2020събота10:22 ч.

Фирмата за отпадъци от Дупница може да остане без лиценз

автор:Дума

visibility 564

Фирмата, заради която пламна магистрала "Струма" край Дупница, е в процедура по отнемане на лиценза. Това твърди „24 часа“, позовавайки се на информация от Министерството на околната среда и водите.

Компанията "Феникс - Дупница" изобщо не е имала издадено разрешително за дейности за съхранение на отпадъци. РИОСВ прави проверка на терена на 23 май 2019 г. и установява незаконно депониране на отпадъци на мястото под виадукта на АМ "Струма". Издадени са протокол и предписание отпадъците да бъдат преместени и почистени до 31 юли 2019 г.

Поради неизпълнение на предписанието, фирмата се сдобива с още два акта - за съхранение на неопасни отпадъци на неразрешено за това място и за неизпълнение на предписание по Закона за управление на отпадъците. Фирмата е имала разрешение за извършване на дейности с отпадъци, но на други два терена в района, а поради констатираните нарушения РИОСВ Перник ще премине към процедура по отнемане на разрешението на дружеството за извършване на дейности с отпадъци. Това предстои след изтичане на законовия срок за обжалване на издадените актове и наказателни постановления.

Засега в правомощията на РИОСВ Перник е само да издаде предписание за отстраняване на отпадъците към собствениците на терените. Това са община Дупница и АПИ и тези предписания вече са издадени, казаха от МОСВ. За АПИ срокът е до 2 септември 2019 г., а за общината - до 19 септември 2019 г. Самата конструкция е сериозно увредена от пожара, но резултатите от експертизата ще бъдат обявени в петък.

Празнуваме Атанасовден!

автор:Дума

visibility 44

Жълт код за мъгла в 7 области

автор:Дума

visibility 63

Меркел: Европа да стане по-самостоятелна

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 11

Мишустин e новият премиер на Русия

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 11

Кратки новини

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 11

Язовиро - поредният спасител

автор:Валентин Георгиев

visibility 415

/ брой: 11

Големите чудеса в малкия Булгаристан

visibility 492

/ брой: 11

Десетте гряха на Нено Димов

автор:Ростислава Иванова

visibility 395

/ брой: 11

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ