01 Април 2020сряда18:48 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Фитнес на плажа? Защо не!

/ брой: 186

автор:Дума

visibility 958

Мнозина погрешно смятат, че през дългоочакваните дни на лятната почивка могат да се отпуснат, да забравят за всякакви диети и пълноценното хранене и да прекарат по-голямата част от времето си излегнати на шезлонга. А всъщност можем едновременно да си починем и да извлечем максимална полза за здравето и фигурата си. Предлагаме ви няколко препоръки как да го направите.

Вървете пеша!

Винаги и навсякъде. Именно ходенето е това естествено движение, което най-много помага за запазване на стройна фигура в добра кондиция. Гърбът трябва да е изправен, брадичката леко повдигната напред, а краката да се движат направо и да се стъпва първо на пета, а след това върху цялото стъпало.
 Ако се разхождате пеша половин час, можете да изгорите до 200 калории.

 Бягайте по пясъка!

Краката затъват в пясъка и срещат по-голямо съпротивление от повърхността, а това способства за изразходването на повече енергия, отколкото при джогинг по алеята в парка.

Тренирайте във вода!

Изследванията показват, че благодарение на аеробния тренинг във вода мазнините се изгарят по-ефективно, отколкото при подобни тренировки на сушата, съпротивлението на водата превишава 10 пъти съпротивлението на въздуха. А плуването се смята за един от най-добрите начини за привеждането на мускулите в тонус и постигането на отлични резултати за особено кратко време.
Легнете на брега, повдигайте корпуса на тялото си, като се опирате на свитите в лакти ръце и на пръстите на краката. По време на вълната изправяйте ръцете и пренасяйте центъра на тежестта върху дланите. С отстъпването на вълната се върнете в изходно положение.
Изправени във водата, до нивото на гърдите ви, правете махове с ръце, с дланите надолу в двете страни. Направете това движение поне 20 пъти.
Спокойното плуване в продължение на 20 минути ще ви помогне да изразходвате около 200 калории, а 20-минутната аквааеробика в спокойно темпо ще ви помогне да се разделите с още 100-150 калории.

Играйте!

Волейбол, фрисби... Волейболът е най-веселата и активна плажна игра, която е достъпна абсолютно на всеки. Един гейм ще ви раздели с около 400-600 калории, а един час игра на фрисби  с поне 220.

Упражнения с хавлия

Те ще ви помогнат да укрепите мускулите на корпуса, раменния пояс, ръцете и гърдите. Изпълняват се в изправено или седнало положение, по 10-15 пъти.
Изправете се и поставете краката на ширината на раменете. Хванете краищата на хавлията. Вдигнете ръцете изправени нагоре и опънете хавлията. С издишане се навеждайте на една страна и опъвайте хавлията колкото се може по-силно. Повторете по 10-15 пъти в двете посоки.
Седнете, опънете краката и хванете краищата на хавлията. Поставете я по средата на стъпалата и започнете бавно да свивате ръце и да отдалечавате лакти в двете страни. Свивайки ръцете, повдигайте изправените крака нагоре.
За половин час "тренировка с хавлия" ще изгорите около 100-200 калории.

 

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 58

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 569

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1313

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 218

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ