14 Юли 2020вторник16:22 ч.

Фондация "Георги Димитров" издаде годишния си календар

/ брой: 10

автор:Мила Христова

visibility 1423

От печат излезе годишният календар на Международната фондация "Георги Димитров", съобщи за ДУМА Чавдар Стоименов от организацията. Той припомни, че Фондация "Георги Димитров" съществува от 15 години и дейността й е посветена на живота и делото на видния българин.
"С календара си поставяме като основна цел пропагандирането на идеите на Георги Димитров, чиято годишнина отбелязваме на всеки 18 юни. Акцентът е върху неговата борба за по-добър и социално-справедлив живот, тема, която е актуална в съвременна България", каза Чавдар Стоименов.
По думите му тази година има и друг политически момент, с който исторически е свързано делото и живота на Георги Димитров. През тази година има кръгла годишнина от Гражданската война в Испания през 1936 г. "Всички съвременни българи са изучавали история и знаят, че България има присъствие в нея, имаме загинали 103-ма интербригадисти, а участвалите българи в тогавашните събития са няколко хиляди. Имаме командири като Съби Димитров и като Фердинанд Козовски. Георги Димитров е председател на Коминтерна тогава, всъщност той е човекът, който създава тази европейска структура, която подпомага борбата на републиканците", обясни Чавдар Стоименов.
Той допълни, че Международната фондация "Георги Димитров" планира да организира кръгла маса, посветена на българското участие в Гражданската война, и ще поиска подкрепа от свои колеги от Испания. В Испания и днес има комитет, чиято работа изцяло е посветена на дейността на интербригадистите, издирва безследно изчезнали, издига паметници в тяхна чест.
 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 331

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2223

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ