27 Май 2020сряда03:13 ч.

Палитра

Фотографии и видео инсталации на Васил Абаджиев

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 434

В съвременния индустриален свят, където социалните контакти стават все по-повърхностни, а технологиите заменят общуването, човекът потъва във вакуума на своята отделеност.

Изложбата "Отделени" със средствата на фотографията изследва проблемите на отчуждението и самотата в модерното общество. Композиции, в които персонажите са обгърнати от тъмнина и безпокойство; портрети, в които лицата се разслояват на собствените си проекции - авторът Васил Абаджиев изгражда своите образи, използвайки драматизма на черно-бялото противопоставяне, за да внуши идеята за изолация, безпомощност и страх от бъдещето. Върху този фон от тревожност и самота се откроява и посланието на изложбата за нуждата от повече близост и съпричастност в съвременния свят. Експозицията, която продължава до 8 декември, предлага широкоформатни, монохромни фотографии и две видео инсталации.

Васил Абаджиев е роден през 1966 г. в Сливен. Завършил е магистърска специалност живопис в Националната художествена академия. Има няколко самостоятелни изложби в страната, както и множество участия в колективни в Германия, Румъния и др. Занимава се със сценография и костюмография в театъра. Реализирал е над 30 сценографски проекта у нас, в Германия, Русия и САЩ.

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 59

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 98

Парадът на победата в Москва – на 24 юни

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 148

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ