29 Май 2020петък00:55 ч.

Франция задейства всички финансови ресурси за спасяване на икономиката

автор:Дума

visibility 861

Държавата ще предостави всички необходими финансови средства толкова дълго, колкото трае кризата, за да избегне потъването на икономиката, свързано с пандемията. Това обяви френският финансов министър Брюно Льо Мер пред в. "Журнал дю диманш".

Предпочитаме днес да натрупаме дълг, но да избегнем крушението, вместо да оставим да бъдат разрушени цели сектори на икономиката, подчерта министърът. Той добави, че за последните десетина дни 20 милиарда евро заеми, гарантирани от държавата, са били поискани от над 100 000 предприятия. Френската държава обяви, че ще гарантира до 300 милиарда евро банкови заеми, което е около 15% от БВП на страната.

Освен това 5 милиона служители се ползват от правото на частична безработица и за три дни 450 000 предприятия са поискали помощ от фонда за солидарност. Фондът за солидарност, учреден от държавата, предвижда максимум 1500 евро обезщетение за малките компании, при които има най-малко 50 процента спад на оборота в сравнение с месеците март и април 2019 г., плюс помощ от 2000 евро за всеки отделен случай на компании, застрашени от фалит.

Брюно Льо Мер съобщи, че е предал на президента на Франция и на премиера списък на двайсетина стратегически компании, които са с отслабени позиции заради кризата и е предложил решения за тяхното подпомагане - гарантирани заеми, увеличаване на дяловия капитал, рекапитализация и като крайна мярка - национализация.

И братя Бобокови са арестувани

автор:Дума

visibility 6

Станишев отново настоя за икономически щаб

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 100

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 134

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1065

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 368

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ