03 Април 2020петък02:06 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

"Free Jazz Flamenco" с Теодосий Спасов, Дорантес и Рено Гарсия-Фонс

/ брой: 103

автор:Дума

visibility 743

Фламенко пиано, френски контрабас и български кавал - това би ли могло да се нарече фламенко или е полет на фантазията без граници? Да, това е музика без граници и стилови рамки, това е пътешествие с трима приятели, които дръзват да пристъпят и изследват вътрешното аз на другия и да поведат слушателя в красивия свят на импровизираната и оригинална музика. Виртуозният контрабас на Рено Гарсия-Фонс и ненадминатият кавал на Теодосий Спасов вливат своите мелодии във фламенко ритъма на пианото на Давид Пеня "Дорантес" и доказват, че фламенкото е безгранично богат не просто традиционен жанр. Това разказва Маргарита Борисова за предстоящия концерт на тримата виртуозни музиканти на 18 юни от 19.30 ч. в зала "България", с който те ще представят съвместния си проект "Free Jazz Flamenco".Лидер на този необикновен проект е Давид Пеня "Дорантес". Той е роден с предопределението да свири фламенко, но и с нестихващия стремеж към нови музикални хоризонти. Естествено всичко това не е случайно, тъй като Дорантес е племеник на знаменития фламенко певец Ел Лебрихано, който още през 70-те години дръзва да обогати фламенко изпълнението си със северноафрикански мотиви. И 41-годишният пианист от Лебриха също гледа отвъд пределите на традиционното фламенко. С фламенко дух във всеки тон на пианото Дорантес се впуска в едно непредставимо средиземноморско пътешествие с басиста Рено Гарсия-Фонс и с Теодосий Спасов на кавал.
"Спасов създава нов музикален жанр, пише "Нюзуийк" по повод изумителното изпълнение на Теодосий Спасов в тази формация, а присъствието на Рено Гарсия-Фонс издига проекта "Free Jazz Flamenco" в небесата."
По време на концерта за първи път пред публика тримата виртуозни музиканти ще изпълнят композицията "We are water", написана от Теодосий Спасов специално за едноименната фондация. Теодосий Спасов е един от първите у нас, заедно с Магдалена Малеева, Ники Кънчев и проф. Христо Пимпирев, които подкрепиха международната фондация "We Are Water", създадена по инициатива на световния лидер в обзавеждането за баня "Roca". Фондацията работи за повишаване на общественото съзнание за решаване на един от най-големите глобални проблеми на ХХI век - за недостига на чиста питейна вода.
Всеки от зрителите в залата също ще има възможност да даде своя, макар и малък, принос за каузата - организаторите от "Джаз плюс" са решили 1 лев от всеки купен билет да бъде заделен в подкрепа на съвместния проект на UNICEF - детския фонд на ООН, и фондация "We Are Water" в южните и източните райони на Демократична република Конго, Африка. Основната дейност там е свързана с подобряване достъпа до питейна вода, хигиената,  канализацията и борбата с холерата в селските и полуселски общности.
Концертът се осъществява с подкрепата на посолството на Испания. Билети може да се намеритe в мрежата на http://ticketplus.bg, в Дюкян Меломан, на касата на зала "България", в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис".

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ