25 Юни 2021петък03:49 ч.

Гадно е да се наднича през ключалката

/ брой: 90

автор:Наталия Гергова

visibility 1555

Преди време ЕК забрани кривите краставици. После разбра, че е сбъркала и отмени забраната, обаче не плати загубите на зеленчукопроизводителите. Тия дни бившият министър, бившият еврокомисар и настоящ кандидат за евродепутат и лидер на партия г-жа Меглена Кунева обясни, че това за кривите краставици било свързано с логистика, защото видите ли касетките, в които се редели, били прави, нямало криви касетки. Госпожата май леко сбърка и вместо лобистика, рече логистика. Но, ней се.
ЕК ни наложи да сменим крушките с нажежаема жичка с енергоспестяващи. Нищо, че са не вредни, а направо отровни. Тук за логистика изобщо и дума не може да става. Това си е чиста лобистика.
ЕК ни забранява да пушим на закрито. А ограниченията са наложени по такъв начин и с такива мотиви, че всъщност се оказва, че ЕК не защитава непушачите, а защитава пушачите от самите тях. ЕК наложи на производителите как да изглеждат кутиите им с цигари - зловещо. В същото време ЕК не казва нищо за меката дрога например, което пак навежда на мисълта за нечие лоби.
От 1 януари влезе в сила забрана на ЕК, по силата на която в ресторантите и заведенията за хранене зехтинът не може да се предлата в оливници, които могат да се доливат, а само в запечатани бутилки с етикет за качеството на продукта, които се хвърлят, след като се изпразнят. Най-щастливи от тази поредна забрана са страните производителки на зехтин. Май пак става дума за лоби.
Преди дни ЕК осъди Унгария, защото позволявала на унгарците да си варят за домашни нужди до 50 л от тяхната си ракия - палинка, без да плащат акциз за нея. Това вече може и да не е лоби, а чиста злоба и инат!
След като преди две-три години ЕК въведе ограничения за по-дебелите найлонови торбички, вчера стана ясно, че до 2017 г. трябва да намалим наполовина използването на тънки найлонови торбички, а до 2019 г. трябва да ги намалим с 80%. За да стане това, държавите могат да налагат данъци, търговски ограничения и забрани. И защо? За да преминем към биоразградими, компостируеми или пък към торбички от рециклирана хартия. Сиреч, в случая става дума за биоразградимо, компостируемо или пък вече рециклирано лоби.
Впрочем, твърди се, че броят на лобистите в Брюксел е нарасна драстично и те вече са 30 000 души, като много от тях имат пропуск за Европейския парламент. И плащат яко, за да прокарат интересите на една или друга компания, а защо не и държава. 
Драстично обаче е нараснал и броят на гражданите, на които им е дошло до гуша ЕК да им наднича през ключалката. Затова все по-често може да срещаме коментари като например този: "Искам да пуша, искам да поглъщам захар и мазнини, искам да се разхождам нощем из гората. И не ми пука, че всичко това е опасно за здравето и живота ми. Искам да живея така, както намеря за добре. Без ЕС да ме командва."

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 257

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 158

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 129

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ