13 Юли 2020понеделник21:43 ч.

"Портрет на чистата душа"

Палитра

Галерия от ликове на Никола Гулев събужда нашите чувства

"Ракурси на душата" е нарекъл младият пловдивски живописец Никола Гулев своята изложба, подредена до 2 март в пловдивската галерия "Възраждане".

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 534

Лица, край които безразлично минаваме, не ни говорят нищо, не запомняме никого. Но когато художникът нарисува тези лица върху платното, изведнъж те ни ангажират, припознаваме ги. Опитваме се да разгадаем нещо върху тях, да определим състояния, чувства, преживявания и после тези лица стават спомен. Никола Гулев майсторски е създал галерия от ликове, които ще ни предизвикат със своите тайни и истини, ще събудят нашите чувства, отбелязва галеристката Краси Алексиева.

Никола Гулев е роден в Пловдив през 1987 г. Завършва художествената гимназия "Цанко Лавренов" (живопис), след това педагогика на обучението по изобразително изкуство, под ръководството на доц. Румен Жеков, и живопис в АМТИИ. Член е на Дружеството на пловдивските художници. Придобива научна титла - доктор по методика на обучението по изобразително изкуство. Работи и твори в Пловдив. Картините му са част от колекции на ценители в България, Испания, Португалия и Англия. Автор е на 15 самостоятелни изложби. Номиниран е и е носител на награди за творческата и преподавателската си работа.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 81

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2139

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ