02 Юни 2020вторник02:29 ч.

ГЕРБ дадоха евтино земята на арендаторите

Мнозинството задължи собствениците на ниви да продават първо на тези, които я обработват

/ брой: 143

автор:Милена Николова

visibility 1893

Собствениците на земеделски земи да  предлагат имотите си за продажба първо на арендатора и едва след това, ако той не отговори в срок от 30 дни, да я предлагат за продан и на трети лица. Това гласува вчера на първо четене мнозинството в парламента, като по този начин облагодетелства наемателите на земеделски земи. Този текст представлява най-съществената промяна в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи.
Не всяка земеделска земя може да бъде превърната в градина. Ако аз съм собственик на земеделска земя, тя ще буреняса. Аз не желая да имам земеделска земя, изрази мнение председателят на НС Цецка Цачева. Въпреки това тя каза, че текстът за продажбата на земеделска земя трябва да се прецизира. По думите й така би се нарушила конституцията и правото на собственост. Тя се завайка, че вследствие на това, че не се обработва българската земя, "като отидем на пазара, си купуваме пластмасови домати, пипер, краставици и т.н." Подкрепяме философията, духа на проектозакона, но в този вид, по този начин внесени, текстовете не могат да бъдат приети, пак призова вносителите от ГЕРБ тя.
От Коалиция за България бяха категорично против този законопроект. Той не не е в интерес на собствениците, така се дава възможност на арендаторите да изкупуват евтино земя, заяви Георги Божинов.
"На г-н Божинов още му се плаче за ТКЗС-ата. Това е много смешен плач за ТКЗС-ата", каза Павел Шопов на депутата от левицата и разказа колко хубаво било ликвидирането на кооперативните стопанства у нас. След това фундаментално изказване мисля, че младото поколение вече има отговор кой ликвидира българското земеделие, отговори Георги Божинов. Той каза за ДУМА, че днес ГЕРБ ще лансира в парламента още един лобистки закон, чрез който се позволява изграждането на фотоволтаични електроцентрали и ветрогенератори на плодородна земя. "Наглите" от трибуните правят много по-страшни неща от "Наглите", с които се занимава полицията, каза депутатът.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ