13 Юли 2020понеделник21:14 ч.

На фокус

Гласът на Лява България не се продава!

/ брой: 225

автор:Йонко Бонов

visibility 951

Редица ефирни, печатни и електронни медии разпространиха като новина № 1 твърдението на социологическа агенция "Медиана", че една трета от българите са готови да си продадат гласовете на предстоящите избори.
Поредно наглед статистическо сведение, пуснато да излети уж свободно и безпристрастно. Доколкото може да бъде свободен обаче литнал гълъб с вързан предварително крак за кафеза. Как да се определи по друг начин такава статистическа информация, която посочва недвусмислено колко продажен е нашият народ, и то за няколко лева?
Кого обслужва такова внушение почти непосредствено преди парламентарни избори, които са недвусмислено свидетелство за нашата лична и национална отговорност? Очевидно е, че онези, които искат да ни изкарат зашеметени гълъби, че безапелационните победители ще бъдат медийните звезди - напомпаните гербери с позавяхваща слава. Нима някой е забравил, че тъкмо те откриха през ХХІ век, воглаве с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, ерата на така наречените "слонски уши" - безпримерното по размерите си подслушване, пуснало мафиотски пипала в цялата ни държава. Продължава да виси над нацията тяхната афера за незаконно отпечатване на изборни бюлетини, намерени в печатницата в Костинброд.
Не, господа, тази ваша статистика си е, направо казано, аморалистика. Народът ни трябва да повярва на лъжливото внушение за себе си, че е продажен, че е обречен, че е неизбежна жертва, че не е способен да се оттласне от дъното. Целта е да се обезверят милионите честни хора в тази страна, че е възможна друга промяна, освен в угода на героите на нашето време, продължаващи да ограбват благата от работните ръце.
Затова нашият призив е категоричен: Не продавай душата си на дявола! Гласът на Лява България не се продава!
Нашият намъчен народ ще потърси в своя предстоящ избор отговор на жизненоважния въпрос: за повишаването на неговите доходи. Повеждане на незабавна политика за постигане на конкурентни доходи спрямо Европейския съюз, повишаване на жизнения стандарт, създаване на нови социални форми за борба с бедността, справедливост и нормални условия за живот за всички, добре функциониращи и истински достъпни образование и здравеопазване - ето някои конкретни приоритети, за които си заслужава лявото движение в България да намери кураж, да им посвети силите си и да поведе трудовите хора.
Та, тази изпусната в ефира коварно внушаваща отчайващ песимизъм стъкмистика за това колко подкупен и продажен бил народът ни, е недвусмислен знак, че отечеството ни е изправено за кой ли път пред съдбовен избор. Иде преломно време, в което народът трябва да напрегне всичките си сили за оцеляване в този безкраен преход на пазарен феодализъм.
 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 81

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2139

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ