17 Август 2019събота15:00 ч.

Глоба и за ползване на слънчевите лъчи!

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 573

Щерю Наумов,
Варна

Мъчно и тъжно ми става, когато връщат несъгласието на президента по приетите закони от Народното събрание. Прочетох в медиите мотивите на президента по върнатия от него за корекция закон за чрноморското крайбрежие. Те са справедливи от земята до небето! За вота са гласували 66 депутати, един е въздържал се и 143 са били против мотивите на държавния глава. Държавният глава връща закона по простата причина, че в него не са заложени правила, нормативи и стандарти и че режимът за "диво къмпингуване" е силно ограничен спрямо досегашния извън определени от някого места. 

Недоумявам що за поведение имат част от депутатите, които са гласували тези правила и не са съгласни с президентското вето. Очевидно тези депутати се възприемат като собственици на българската природа и могат да се разпореждат с нея, както си искат. За палатка край морето - глоба, а за хотели и казина, стигащи през плажа до самата вода - нищо. Бедният българин не може да плаща скъпите ви чадъри и шезлонги сега и на палатка не може да излезе. Няма да се учудя, ако в скоро време се приемат закони, забраняващи на човека да диша въздуха, да пие водата от извора в планината, да ползва природните богатства на страната. Защо примерно да не въведете определен ред и срещу колко да ползваме слънчевите лъчи?!

 Що за морал имат тези депутати и дали наистина представляват интересите на своите избиратели, гласували за тях? Когато влизаха в Народното събрание, се кълняха, че ще служат на народа и държавата. Може би се налага преди всяко заседание на събранието да им се прочита положената клетва, за да не я забравят. Няма вето на президента, което е в полза на хората и те да са го уважили. Рейтингът на президента, избран от народа, не от спуснати партийни листи, е много по-висок от този на парламента. Народът го тачи като обединител на нацията, който нищо противонародно нито е направил нито е решил, за разлика от тях. Когато отиде в чуждата държава, ни представя достойно, уважават го там. Това, драги депутати, вие не го разбрахте, но аз - обикновеният човек, ви го казвам. Обидно ми е. Не се ли срамувате? Спрете с неразумните ежби срещу умни хора, а ги уважавайте, защото от тях и акъл можете да вземете, само ще спечелите от това. 

Аз контактувам с много хора, една хубава дума не са казали за вас и за безсмислените ви "палаткови" упражнения по морето, което аверите ви потопиха в бетон. Дано по-скоро да освободите тази свещена сграда, на която пише "Съединението прави силата".      

Мъртва риба изплува край Руен

автор:Дума

visibility 134

3/4 от жилищата са от социализма

автор:Дума

visibility 592

/ брой: 157

НАП се хвали, че нарушенията по морето намалявали

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 157

Букурещ затваря центъра си за стари автомобили

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 157

В Дания пуснаха ипотека с отрицателна лихва

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 157

Пожар във фабрика в Сърбия

автор:Дума

visibility 170

Паника на метростанция в Ню Йорк

автор:Дума

visibility 1364

САЩ поискаха изземване на иранския танкер

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 157

Корбин ще опита да свали Джонсън

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 157

Особена порода

автор:Ина Михайлова

visibility 1256

/ брой: 157

Пацо във Валенсия, където съдят за корупция

visibility 370

/ брой: 157

Гербаджийска идеология на безпросветието

автор:Юри Михалков

visibility 526

/ брой: 157

Без какво можем и без какво не можем

автор:Лозан Такев

visibility 261

/ брой: 157

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ