07 Декември 2019събота10:44 ч.

Глоба и за ползване на слънчевите лъчи!

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 813

Щерю Наумов,
Варна

Мъчно и тъжно ми става, когато връщат несъгласието на президента по приетите закони от Народното събрание. Прочетох в медиите мотивите на президента по върнатия от него за корекция закон за чрноморското крайбрежие. Те са справедливи от земята до небето! За вота са гласували 66 депутати, един е въздържал се и 143 са били против мотивите на държавния глава. Държавният глава връща закона по простата причина, че в него не са заложени правила, нормативи и стандарти и че режимът за "диво къмпингуване" е силно ограничен спрямо досегашния извън определени от някого места. 

Недоумявам що за поведение имат част от депутатите, които са гласували тези правила и не са съгласни с президентското вето. Очевидно тези депутати се възприемат като собственици на българската природа и могат да се разпореждат с нея, както си искат. За палатка край морето - глоба, а за хотели и казина, стигащи през плажа до самата вода - нищо. Бедният българин не може да плаща скъпите ви чадъри и шезлонги сега и на палатка не може да излезе. Няма да се учудя, ако в скоро време се приемат закони, забраняващи на човека да диша въздуха, да пие водата от извора в планината, да ползва природните богатства на страната. Защо примерно да не въведете определен ред и срещу колко да ползваме слънчевите лъчи?!

 Що за морал имат тези депутати и дали наистина представляват интересите на своите избиратели, гласували за тях? Когато влизаха в Народното събрание, се кълняха, че ще служат на народа и държавата. Може би се налага преди всяко заседание на събранието да им се прочита положената клетва, за да не я забравят. Няма вето на президента, което е в полза на хората и те да са го уважили. Рейтингът на президента, избран от народа, не от спуснати партийни листи, е много по-висок от този на парламента. Народът го тачи като обединител на нацията, който нищо противонародно нито е направил нито е решил, за разлика от тях. Когато отиде в чуждата държава, ни представя достойно, уважават го там. Това, драги депутати, вие не го разбрахте, но аз - обикновеният човек, ви го казвам. Обидно ми е. Не се ли срамувате? Спрете с неразумните ежби срещу умни хора, а ги уважавайте, защото от тях и акъл можете да вземете, само ще спечелите от това. 

Аз контактувам с много хора, една хубава дума не са казали за вас и за безсмислените ви "палаткови" упражнения по морето, което аверите ви потопиха в бетон. Дано по-скоро да освободите тази свещена сграда, на която пише "Съединението прави силата".      

Борисов обяви нова идея пред МС

автор:Дума

visibility 0

110 години от рождението на Никола Вапцаров

автор:Дума

visibility 20

Поледица скова България

автор:Дума

visibility 32

Проверки по пътищата заради студентския празник

автор:Дума

visibility 62

Нов удар срещу Китай

автор:Дума

visibility 116

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 809

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 365

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ