20 Април 2024събота13:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Всеки епизод на поредицата е изпълнен с предизвикателства

Гордън Рамзи пак търси нови вкусове

Кулинарният изследовател запретва ръкави и проучва световните култури чрез храната

/ брой: 147

автор:Дума

visibility 454

Прочутият готвач Гордън Рамзи се завръща за нови приключения из предизвикателни терени по цял свят в преследване на кулинарното съвършенство. Това ще се случи в третия сезон на завладяващата поредица на "Нешънъл джиографик", изпълнена с експедиции в търсене на нови вкусове. Първият епизод ще се излъчи премиерно на 29 август от 21 ч. Зрителите ще видят как икусният кулинар с множество звезди "Мишлен" запретва ръкави, за да поднесе поредното разтърсващо приключение, в което изследва световните култури чрез храната.
"В тези безпрецедентни времена поредицата "Гордън Рамзи: кулинарният изследовател" предлага вълнуващо бягство и възможност да гледаме на света от удобството на собствения си дом, както и вдъхновение да опитаме нови вкусове и техники от експертите, които срещам по пътя си", коментира Гордън Рамзи. И добавя: "Светът е огромно място, изпълнено с богато разнообразие и история, а ние тепърва започваме да разкриваме най-дръзките вкусове, които планетата може да ни предложи."
В предстоящия сезон Рамзи се отправя на пътешествие и кулинарно приключение из Португалия, Хърватия, Мексико, Тексас, Мейн, Пуерто Рико, Исландия и Грейт Смоуки Маунтинс в Америка. Той поема по неутъпкани пътеки и отвъд познатите му рецепти, за да изследва уникални обичаи и кухня от различни места по света. Популярният готвач води стадо, възседнал кон, а също лови отровни гърмящи змии в Тексас. Изправя се срещу гигантски вълни по скалистото крайбрежие на Португалия, за да събере пресни баракули, и се присъединява към жени, които ловят омари край бурните брегове на Мейн. Освен всичко това, Гордън Рамзи се бори за кислород, докато се гмурка за местни мекотели в Хърватия, спуска се по стръмен водопад и преминава с каяк през бушуващи бързеи в Грейт Смоуки Маунтинс в Америка.


За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria.

 


БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ