Лов и риболов
Горска трапеза
Рецепта на леля Ваня Токаджиева
/ брой: 104
Сърнешки таскебап
Вземаме 1 кг сърнешко месо, 0,5 кг кромид лук, 4-5 лъжици мазнина, сол, червен пипер, 3 червени домата или 2 лъжици салца, 1 чаша вино, 1 кафена лъжичка брашно, 1 дафинов лист, 0,5 връзка магданоз и малко чубрица.
Нарязваме месото на еднакви малки късчета, осоляваме ги, прибавяме лука, нарязан на филийки, после маслото и оставяме да се задушава на тих огън, докато лукът се постопи.
Прибавяме доматите, нарязани на дребно, или размитата салца, дафиновия лист, чубрицата, заливаме с 1 чаена чаша гореща вода и оставяме ястието да ври на тих огън, докато поомекне.
Наливаме след това виното, размиваме брашното, изсипваме в тавичка и запичаме във фурната около половин час. Щом го свалим, поръсваме с магданоз. Поднасяме таскебапа с пюре от картофи или пържени картофки.