13 Декември 2019петък22:38 ч.

График подреди юбилейна изложба под липите

Димо Колибаров избра Стара Загора, за да покаже част от творбите си по повод своята 50-годишнина

/ брой: 54

автор:Петър Георгиев

visibility 958

57 литографии и офорти, сред които листи от циклите "Посоки", "Сънища", "Лабиринт", "Фрагменти от еволюцията", "Завръщане към природата", "Дневниците на Константин", "Острови на измамното щастие", "Детайли от слънчевия часовник", подреди в юбилейна изложба графикът Димо Колибаров. Преподавателят в Художествената академия избра Стара Загора, за да покаже част от творбите си по повод навършената в края на февруари 50 годишнина.
Експозицията има ретроспективен характер и показва част от неговите търсения и открития за философията на човешкия живот.
"Още като студент Колибаров пое по собствен път, който му проправи широка пътека към световните галерии, където е изключително радушно приеман", отбеляза при откриването директорът на Старозагорската художествена галерия проф. д-р Марин Добрев.
Той припомни, че роденият на 27 февруари 1965 г. в Поморие график е носител на над 30 отличия от цял свят, като първото е получил през 1991 г. в Торонто, а през 2012-а е награден за есклибрисите си в Пекин.
"Човек се чувства най-добре в родината си. Можеш да отидеш накрая на света, да се чувстваш уютно и да твориш ден-два или няколко месеца, но идва миг, в който разбираш, че ти липсва нещо много важно. Дали ще бъде слънцето или облаците, дали ще е миризмата на цветята или цветът на земята е без значение. Важното е - усещаш, че трябва да събереш куфарите и да хукнеш обратно към България. Където си Ти, където са приятелите ти, спомените, близките...", коментира  усмихнатият автор.

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 240

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 157

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 240

Кремъл изгони двама германски дипломати

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 308

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 302

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 389

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ