14 Юли 2020вторник06:03 ч.

График подреди юбилейна изложба под липите

Димо Колибаров избра Стара Загора, за да покаже част от творбите си по повод своята 50-годишнина

/ брой: 54

автор:Петър Георгиев

visibility 1082

57 литографии и офорти, сред които листи от циклите "Посоки", "Сънища", "Лабиринт", "Фрагменти от еволюцията", "Завръщане към природата", "Дневниците на Константин", "Острови на измамното щастие", "Детайли от слънчевия часовник", подреди в юбилейна изложба графикът Димо Колибаров. Преподавателят в Художествената академия избра Стара Загора, за да покаже част от творбите си по повод навършената в края на февруари 50 годишнина.
Експозицията има ретроспективен характер и показва част от неговите търсения и открития за философията на човешкия живот.
"Още като студент Колибаров пое по собствен път, който му проправи широка пътека към световните галерии, където е изключително радушно приеман", отбеляза при откриването директорът на Старозагорската художествена галерия проф. д-р Марин Добрев.
Той припомни, че роденият на 27 февруари 1965 г. в Поморие график е носител на над 30 отличия от цял свят, като първото е получил през 1991 г. в Торонто, а през 2012-а е награден за есклибрисите си в Пекин.
"Човек се чувства най-добре в родината си. Можеш да отидеш накрая на света, да се чувстваш уютно и да твориш ден-два или няколко месеца, но идва миг, в който разбираш, че ти липсва нещо много важно. Дали ще бъде слънцето или облаците, дали ще е миризмата на цветята или цветът на земята е без значение. Важното е - усещаш, че трябва да събереш куфарите и да хукнеш обратно към България. Където си Ти, където са приятелите ти, спомените, близките...", коментира  усмихнатият автор.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 130

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2151

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ