18 Февруари 2020вторник08:10 ч.

Хак да ни е!

/ брой: 161

автор:Ростислава Иванова

visibility 832

Една тиха "Калинка" в правителството на мястото на Валери Симеонов се спотайва от 9 месеца. За вицепремиерката по икономическите и демографските въпроси Марияна Николова не се чува нищо и няма скандали, защото усърдно избягва медиите. Официалните новини за нея са толкова скучни и безсъдържателни, че не намират място в медиите. Работата на тихата дама се свежда до присъствие на правителствени заседания, маловажни мероприятия с нейно участие и най-вече до неоправдани задгранични командировки - 10 за деветте месеца.

И тъкмо изпадна в комфортна медийна забрава, мълчаливата Марияна се сдоби с втори пост, оглавявайки и Съвета по киберсигурност. Избрал я лично премиерът Борисов. Оценил я Вождът като най-компетентния кадър в държавата, който да ни брани от кибератаки. И това на фона на поредното тежко сътресение в държавата - хакерската атака срещу НАП, изтипосала в мрежата личните данни на почти всички българи. На фона на пълната некомпетентност и посредственост на Борисовото управление, довели не само до хакването на НАП, но и до срива на Търговския регистър, застрахователната криза и т.н.

"Как да не разбирам от компютри?", възмути се на журналистически въпрос някогашното протеже на Симеонов, което вече се еманципира от него. И разгеле, взе, че проговори, та да й лъсне капацитетът. От глупост ли от що, Мариянчето гордо изтъкна завидната си техническа грамотност, получена чрез курсови обучения, включително и квалификацията ITcard. От Гугъл обаче се светнахме, че универсалният сертификат ITcard е за получаване на базова компютърна грамотност - демек за работа с елементарни текстови програми и ровичкане за онлайн информация. Грамотност, която притежава всяко 5-годишно дете. Но очевидно според Борисов тя е достатъчна, за да измъдри Мариянка заложената по закон държавна Стратегия по киберсигурност.

Хак да ни е "Калинката", дето ни пази от хакери!

Пламен Димитров: С 20% скача токът, ако спрем "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 33

Законът за водоснабдяването готов до средата на май

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 33

Горанов пак ще тегли заем

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 33

МЗХ праща подвижни мандри и кланици в планинските райони

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 33

Стачка блокира транспорта и институциите в Атина

автор:Дума

visibility 0

Заразата в Ухан плъзнала от лаборатория

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 33

Все повече македонци подкрепят договора с България

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 33

Лавров и Помпео преговаряха в Мюнхен

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 33

Кризата в журналистиката ни е без прецедент

автор:Велиана Христова

visibility 109

/ брой: 33

В помощ на прокуратурата

автор:Евгени Гаврилов

visibility 102

/ брой: 33

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 33

Очакват ви 300 находки от дълбините на времето

автор:Велиана Христова

visibility 404

/ брой: 32

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ