25 Юни 2021петък03:33 ч.

Хипнотизатори

/ брой: 137

автор:Наталия Гергова

visibility 1300

От няколко месеца "реформатори" и гербаджии се опитват да правят внушения за предстояща Виденова зима и за някаква си финансова криза. В началото звучеше като виц. После обаче заприлича на опит за психоза чрез масова хипноза.
А вчера политикът, когото отвъд океана наричат "знаков", направо изпрати първата порция психясали хипнотизирани на опашка пред банките, като заяви, че в държавата нямало пари и банките били в опасност. И финансисти, и банки тутакси го опровергаха. И предупредиха, че не трезорите са в опасност, опасно е такова говорене.
Да, опасно е. Още повече че българинът е така устроен, че по-скоро ще приеме за чиста монета внушенията на политиците, отколкото експертните мнения на финансистите.
Пита се обаче, защо определени политици се опитват да клатят банковата система - единственото стабилно нещо в държавата? И го правят, като атакуват не чужда, а българска банка - КТБ. Впрочем тази банка е с доста висок коефициент на ликвидните активи - 30 на сто, при достатъчни 10 на сто. Както впрочем и коефициентът на останалите банки у нас, който е близо 27%. Това означава, че банките са в състояние във всеки един момент да изпълняват ежедневните си задължения, дори и в условия на криза. А криза няма. Някой иска да я създаде изкуствено.
Защо? Странно ще е да иска да срине политическия си опонент, като срине държавата. Дали пък не иска да заличи собствените си задължения към банките, без изобщо да му дреме ни за системата, ни за държавата.

 

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 257

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 158

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 129

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ