09 Май 2024четвъртък12:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Основните фактори, с които пивоварите се съобразяват при избора на хмел, са спазването на стила и традициите

Хмелът увеличава антиоксидантите в пивото

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 193

Умереното обогатяване на бирата с хмел е благоприятно за повишаване на антиоксидантния капацитет на пивото. Това стана ясно от експеримент, направен от проф. Габриела Маринова и екип от Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ).

За целите на проучването при охмеляването на пивната мъст са вложени хмелов гранулат от горчив сорт хмел и два хмелови гранулата от ароматни сортове хмел. Всички са висококачествени и са отгледани в България. Ферментационните опити са проведени с два щама пивни дрожди от колекцията на ИКХТ. В процеса на изследването се установи, че по-високата степен на охмеляване на пивната мъст не води до смущения в развитието и размножаването на дрождите. Не са установени и отклонения в нормалните параметри на ферментационния процес. Едното пиво има по-добра дегустационна оценка от второто, което се отличава с по-силна горчивина и по-груб вкус, но и двете са с отлични за консуматорите органолептични свойства, категорични са експертите.

Защитихме хората с реални действия

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 85

"БСП за България" с № 24 за изборите

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 85

БСП постигнахме конкретни резултати за хората в 49-ото НС

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 85

Бивша манекенка пое шефското място на фонд "Земеделие"

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 85

Розоберът подрани заради топлото време

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 85

"Райънеър" започва да лети до пет нови дестинации

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 85

Сърбия и Китай засилват сътрудничеството си

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 85

6 страни от ЕС зачели иногурацията на Путин

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 85

"Алтернативата" е опасна за демокрацията

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 85

Накратко

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 85

Фашизъм в действие

автор:Александър Симов

visibility 87

/ брой: 85

Жестоката реалност

visibility 94

/ брой: 85

Пари връщате ли?

автор:Таня Глухчева

visibility 87

/ брой: 85

Късата памет на историята

автор:Боян Бойчев

visibility 98

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ