30 Октомври 2020петък18:35 ч.

Хората чакат и искат промяна в БСП

/ брой: 286

автор:Дума

visibility 92

По време на кампанията изпитах  удовлетворение от нещо рядко срещано напоследък за нашата партия. В магазин в центъра на София на преден план бе поставена картичката с посланията на нашия кандидат за президент ген. Радев. Сега след избирането му виждам, че тя е пак там. Това ме накара да върна хронологично лентата на изборния процес и да споделя някои неща, които следва да си ги кажем открито.
Защо в този магазин може, а на клуба на БСП в един подбалкански град до 20-я ден от кампанията нищичко нямаше. В друг общински център за всички основни кандидати имаше точно определени табла с поставени материали, а нашето си стоеше празно и ръждасяло. Реших да проверя как са нещата и в социалните мрежи - сайтове, групи и профили. И пак започнах да недоумявам от пасивността на наши другари от партийния актив. Едни споделяха от време на време, други само ако са на снимка с нашия кандидат, а трети нищо, дори и номера в бюлетината. Има и други. Почуствали победата, започнаха едни хвалби, едно бягане преди вятъра на промяната. Вероятно ще засегна някои, но по-важното е да разчетем тревожните сигнали.
Запознах се с мнението на Таско Ерменков защо се атакува новоизбраният президент преди встъпването му в длъжност. Споделям неговите мисли, но и ще допълня с нещо. Да, ще го атакуват, защото той не е от политическото статукво. Да припомня, че думата "статукво" се използваше в кампанията само от двама - кандидатът ни ген. Радев и председателката на НС на БСП Корнелия Нинова. Ще го атакуват постоянно защото той, неполитикът, и ние, избирателите, ударихме звучен шамар на партийната аристокрация в България, на самозабравилия се политически елит.
Атаките, измислените обвинения, медийното омаскаряване ще продължат, но далите своя глас за нашия кандидат са убедени, че ген. Радев има не само достойни отговори, но и бъдещи отговорни действия. По-тревожното е, че все още има някои "наши", които тихичко пригласят в хора на обидените. Редно ли е още да се занимаваме кой е издигнал ген. Радев? Тук прозира продължаващата атака срещу Корнелия Нинова.
В същото време избирателите недвусмислено казаха нещо важно за нас - не мислите, че автоматично на следващите избори ще гласуваме за кандидатите на БСП. Те чакат и искат промяна и в самата ни партия. Трябват много смелост, воля, конкретни действия, единомишленици, а не нови лобита. Ще има съпротива, условности и искания, но ако всички социалисти не подкрепим една истинска, аргументирана с ясни цели промяна, всичко отива по дяволите.

Пламен Станкулов

Андон Балтаков оттегли оставката си

автор:Дума

visibility 1

Корнелия Нинова е в болница с коронавирус

автор:Дума

visibility 82

Станислав Владимиров е кмет на годината

автор:Дума

visibility 62

ЕК не преговаря с Русия и Китай за доставка на ваксини

автор:Дума

visibility 33

Цунами край Измир след мощния трус

автор:Дума

visibility 73

7 по Рихтер удари Турция

автор:Дума

visibility 161

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 143

Датата

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ