19 Април 2024петък09:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хотелиерите роптаят срещу промени в категоризацията

/ брой: 193

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1376

Подготвяната промяна в Наредбата за категоризиране на заведенията за хранене и развлечения ще доведе до нелоялна конкуренция спрямо бизнеса, занижаване на качеството на храните и услугите и ще даде тласък на сивата икономика. Според Съюза на собствениците в Слънчев бряг предложението на икономическия вицепремиер Даниела Бобева за отпадане на изискването за категоризиране на всички самостоятелни заведения ще увеличи опасността от консумация на некачествени продукти, занижаване на хигиенните и санитарни изисквания, неспазване изискванията за отстоянията и пр.
Близо 300 са временните обекти - тип улични заведения, в най-големия ни курорт. За подобни нарушения минали години бяха затваряни и глобявани десетки заведения по морето. С промяната в Наредбата за категоризиране заведенията ще работят без никакъв контрол, заяви в Бургас хотелиерът Веселин Налбантов. Според негови колеги всички заведения трябва да бъдат с равни изисквания за работа и не би трябвало браншът да е разделен.
"Ако самостоятелните заведения не бъдат категоризирани, това ще доведе до неконкурентна, дъмпингова среда, което е сериозна предпоставка за захранване и развитие на сивата икономика и до създаване на корупционни практики", заяви председателят на УС на съюза Елена Иванова. Според нея в районите, където има сериозна туристическа дейност, както е в курортните комплекси, всичко трябва да бъде категоризирано, за да не се поощрява сивият сектор. По този начин би се гарантирало качеството на продукта. "Ако обектите не са категоризирани, не биха могли да бъдат проверявани от Комисията за защита на потребителите. Няма да са на отчет никъде", подчерта Иванова. От съюза смятат, че предложението на Бобева е подходящо за районите, където няма силен туризъм и икономика, например Странджа, Сакар, Видин и пр.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 590

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 489

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ