09 Август 2020неделя11:24 ч.

Храни куче да те лае

/ брой: 119

автор:Кристиела Симеонова

visibility 880

В последно време определени страни членки на Евросъюза непрекъснато се оплакват от имигрантите и са силно обезпокоени от евентуалния наплив на пришълци в началото на 2014 г. Обвиняваме ги в дискриминация - нали един от принципите на ЕС е именно свободното движение не само на стоки, но и на хора, в популистки изказвания... Ама донякъде май са прави, не мислите ли? Вземете за пример само скандала, който изпокара холандските политици заради източващите социалната им система наши роми. Разбира се, че не трябва да се слагат всички под общ знаменател, тъй като има и кадърни млади хора, които, ненамиращи реализация в собствената си страна, търсят перспектива навън. От можещите и знаещите никой не се оплаква обаче.
Въпросът с имиграцията и по-тясната интеграция е доста сложен и никак не е едностранчив. Правото на всеки да търси щастие и реализация, където пожелае, е изконно и никой не бива да му налага ограничения. Какво се получава обаче - гостоприемството и толерантността на държавата приемник се обръщат срещу нея, пресен пример за което виждаме в Швеция, страната на толерантността, която през 2012 г. е приела 44 хил. бежанци от Сирия, Афганистан и Сомалия. Цяла седмица продължават безредиците в бедните предградия на Стокхолм. Различни са информациите относно причините за вилнеещото насилие. Факт е обаче, че тези райони са населявани предимно от имигранти, безработицата там е двойно по-висока от средната за страната. Но тази реалност, макар и не особено розова, едва ли дава повод за размирици в страна, която те е приела и ти осигурява и помощи...
Когато негодуват срещу имигрантите, е дискриминация, а когато имигрантите злоупотребяват с "правата" си, как му се вика? Храни куче да те лае, както гласи една българска поговорка.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 3

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 654

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1174

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ