29 Май 2020петък23:48 ч.

Творба на Атанас Ташев

Палитра

Художници създават художници, или как творци формират последователи

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 510

Ежегодната изложба на възпитаници от Художествената гимназия в София бе открита за четиринадесети път. Тя ще бъде отворена за посетители до 6 януари в столичната галерия "Дебют" на бул. "Васил Левски" 62. Мотото "Художници създават художници" е израз на идеята, че само творци могат да формират художествен вкус у своите последователи. Участниците са автори от различни поколения - с многобройни изяви в живописта, графиката, скулптурата, стенописа, илюстрацията и приложната графика. Творческите постижения на преподавателите са гаранция за качествено обучение и формиране на следващите поколения. Много от големите имена в българското изобразително изкуство са възпитаници именно на Художествената гимназия. Обединяват ги традицията, въображението и изящното. В ателиетата се създава климат на искреност и естествено човешко общуване. Удовлетворението и радостта от работата сближават поколенията и улесняват приемствеността между тях. Микеланджело пише: "Животът ми премина в едно вълнение", посочва Атанас Ташев, куратор на експозицията. 

Публиката има възможност да разгледа творби на Ангеларий Димитров, Aлександра Димитрова, Атанас Ташев, Ваня Малакчиева, Вера Върбанова, Динко Стоев, Донка Павлова, Димитър Яранов, Добрил Андреев, Зоран Мише, Момчил Илиев, Павлина Обретенова, Петко Генов, Рада Пилюшка, Стоян Куцев и Цветомила Христова.                                                                                                                   

   

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 844

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 435

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1410

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 432

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ