26 Септември 2020събота08:51 ч.

Позиция

И докога ще продължава това чудо?

Аз много сълзи имам да изплаквам, мамо. О, неоплакан гроб е вчерашният ден!.. (Пеньо Пенев)

/ брой: 224

автор:Петра Ташева

visibility 1999

Не е за вярване, не е за гледане, не е за слушане! Как властта опиянява, как откъсва от реалността, как неузнаваемо изменя властниците! Така е, защото управниците ни живеят в една друга България! Те се жалят, че не им стигат хилядите, с които разполагат, а хората от народа си броят стотинките за хляб! Но управниците упорито  продължават да повтарят, че животът в държавата ни е добър, че всичко цъфти и връзва! 

И докога ще продължава това чудо?  

Гневни майки, разплакани деца, ядосани бащи, твърди и решителни работници, объркани млади хора, които се чудят кой световен път да поемат, та да се спасят от високите данъци, от неимоверните цени, от ниското и обидно заплащане на труда - това е резултатът от некадърното управление на държавата! Управниците ни не виждат отчаяните пенсионери, не виждат как техните бащи, майки и деди мизерстват, как боледуват и страдат от разпадналата се здравна система, от отнетите им права, от непризнаването и унижението, на което са подложени. Не разбират властниците ни, че всичко у нас се разпада от неправилно управление, от лошо стопанисване, от некачествена работа, от обири, кражби и мародерстване. То кое ли ни е наред!?

Управниците ни отказват да видят истинския живот на народа, не искат даже да го чуят, не щат да го разберат. Защото от прозорците на скъпите им коли всичко им изглежда прелестно! Те са обгрижвани, пазени, гледани, разглезени, за тях няма кризи, няма високи цени на горивата, няма отказване от парно, няма спестяване на ток, вода... Кой, ако не те, трябва да са добре - така мислят, така гласно разсъждават и си го признават! Как да разберат те трудовите хора? 

Казано е, че трябва да си в обувките на другия, за да разбереш дали стискат. Затова е редно да оставим управниците ни да живеят в условията на обикновените граждани у нас. Нека да живеят така, както живее народът. Да споделят всичките трудности, на които са подложили хората, които са ги избрали, които са им гласували доверие и които те управляват по такъв начин, че правят живота им труден, горчив, невъзможен! И това било демокрация! 

А сега си мислят, че ще се успокоят хората, ще им се размине разплащането за бедите, които са натворили, за положението, до което са довели България! Дали си вярват! Едва ли? Казано е: "Глас народен - глас Божи!"

Не слушаш ли народа, чакай божието си  наказание!

                          

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ