02 Юни 2020вторник02:47 ч.

И спаси нашите души...

/ брой: 8

автор:Наталия Гергова

visibility 1175

Ваньо Танов говори със Симеон Дянков колко е добър Бойко Борисов и колко е лош Цветан Цветанов. Ваньо Танов говори с Владислав Горанов - заместник на Симеон Дянков, колко е умен Бойко Борисов и колко е глупав Цветан Цветанов. Ваньо Танов говори с Искра Фидосова колко хич, ама хич не струва протежето й. Ваньо Танов говори с Менда Стоянова, че и нейното протеже за нищо не става, но ако Бойко Борисов му нареди писмено, може и да става. Ваньо Танов говори...
Този Ваньо Танов заприлича на пророк Илия - пазителя на вярата в истинския бог ("Словото му ще бъде като огън, животът му - угоден Богу; и ще съди той Израиля с меч и огън. Името Илия значи крепост Господня."). А Дянков, Цветанов и сие са като Вааловите жреци, избити по заповед на пророка, защото не вярвали в Единствения Човеколюбец.
"Сам Господ е казал: Илия първо ще дойде и ще уреди всичко." След първата серия дръзки изобличения на пророка Единственият каза, че му вярва - безрезервно, на 100%. И за пореден път намери повод да се закани на неверниците, че ще предизвика нови избори. Преди това обаче ще понамачка своите, защото опетниха името Му. Май точно предсрочните избори са заветната цел на Единствения, за да излезе що-годе чист от помията, в която затъна до шия. Така смята Той. И използва "огненото слово" на божия угодник. А пророкът сякаш се е изкачил на планината Кармил и чака Бог да му запали кладата, за да опече жертвените телета. И като пламне огънят, народът ще коленичи и ще започне да изповядва единния Бог.
А когато огнената колесница прибере пророк Илия, народът пак ще пада възнак с думите: "На Твоя пророк паметта, Господи, като празнуваме, с него Те молим: спаси нашите души." Така смята, че ще стане Той. Защото си мисли, че само Той знае каква тайнствена мисия е предопределил за Илия.

 

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ