14 Август 2020петък21:05 ч.

Иде и провален 15-и?

/ брой: 132

автор:Деси Велева

visibility 609

В последно време стана ясно, че от първостепенна важност у нас са: 1. Футболното първенство и агитките. 2. Туризмът и морето. 3. Дискотеките и нощните заведения. Всички искат да работят. Не им се стои вкъщи. Народът трябва да се весели, а ученето остава на заден план.  

В Топ 3 на класацията засега българското училище не присъства. И в Топ 10 го няма. То е на опашката по приоритети, както винаги. Освен това показа, че може някак да работи и дистанционно. Защо да мисли властта за него сега? Септември не е близко, има-няма два месеца остават. Ще се правят сметки тогава. С шлемове ли ще се ходи, с маски ли, през ден, през седмица, на смени... Все ще го измислят.  

Хиляди родители със свито сърце всеки ден се питат ще тръгнат ли децата им на училище или ще продължи мъчението, наречено дистанционно образование. Ако тази идея преди месец будеше недоверие, сега се спряга все по-често. Оказа се, че скачането, викането, бутането из закрити и открити пространства са по-важни от образованието.  

Възможно ли е наистина институциите да не виждат по-далече от утрешния ден или от носа си и да не си дават сметка, че един ден веселие за някои съсипва два дни учене за други? Съсипва бъдещето на децата. Точно това се прави в момента - целенасочено се отнема шансът на първокласниците да се научат да четат и пишат, на петокласниците - да влязат нормално в системата на основното образование, на осмокласнците - да се запознаят с учителите и съучениците си в гимназията. Единственото, което остава на майките, е да отидат лично при Бащицата и да го молят да пусне училището наесен. Само дето няма да го направят, защото поне те имат ясното съзнание, че да вкараш децата в класните стаи не е равносилно на безопасно училище.  

Дистанционен 15 септември ще е най-големият провал на властта. Знаят ли го вече? 

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 132

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 834

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 560

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 199

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ