12 Април 2021понеделник06:32 ч.

Идва ред на "Бегай!"

/ брой: 71

автор:Боряна Костова

visibility 1483

Спомняте ли си оня стар виц за некадърника, на когото Господ дал три плика с указания как да управлява успешно?
Едва що стъпили във властта, ГЕРБ бързо отвориха първия и изчерпаха целия си интелектуален ресурс за едно-единствено нещо - да обясняват какво лошо наследство са получили от Тройната коалиция и как само то им пречи да си развихрят мозъка и инициативата. Почти две години тъпкаха на едно място, та чак дупка пробиха под себе си, чудиха се какво да правят, та поне малко от малко да озаптят кризата, и като им стана безпощадно ясно, че не са способни да разделят и на две магарета сеното, посегнаха към втория плик. Вероятно оттам депутатите на Бойко Борисов измъкнаха потресната си декларация, която прочетоха от парламентарната трибуна. В нея се казва, че "БСП ще е виновна за неуспеха на управлението на ГЕРБ", защото всячески пречела на герберите да успеят. Както се казва, на крива ракета космосът й пречи. После в текста следва дежурната тирада за магистралните проекти на премиера, от която на всички вече ни се повръща, както и шаблонното уверение, че никой не може да отклони властта от възходящите й намерения да превърне България в модерна европейска страна. Веднага се подразбира, че последното няма как да стане, без първо да превърнат себе си в способни управленци, което е мисия невъзможна. То от всяко дърво свирка не става, камо ли депутат и министър.
Инак от ГЕРБ са напълно прави, че "всеки народ очаква от управляващите по-добър живот и по-добър стандарт". Но както сочат последните социологически проучвания, хората са изгубили вяра, че това ще се случи в мандата на сегашното правителство. Защото мегаломанските фантазии нито хранят, нито обличат и колкото и да са привлекателни, не могат да заместят липсата на хляб и работа. Азбучна истина е, че обещанията за светло утре не решават въпроса за "днес". Той продължава да виси над главата на ГЕРБ като дамоклев меч.  
Абсолютно сме съгласни и с прозрението на герберите, че благоденствието "не се постига с думи, а с конкретни действия". Казано от тях, звучи доста оригинално, като се има предвид, че досега разумни действия от тях не се забелязват. Чува се само празно, показно дърдорене. Премиерът и министрите са се превърнали в евтини пропагандисти, които изпъват жили да ни убеждават, че желаното е действително, но будят само смях и съжаление.
Май вече е дошло време ГЕРБ да отвори и третия плик. А в него има написана само една дума - "Бегай!"
 

Зов за помощ

автор:Дума

visibility 86

Борисов пак ще връща публиката на стадионите

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 70

Кристиан Вигенин: Измамно е усещането, че БСП е смазана

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 70

Иво Христов призова ГЕРБ да върнат мандата

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 70

Българското агнешко ще е с 20% по-скъпо

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 70

Ще компенсират перничани заради авариите с парното

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 70

Затворените ресторанти сринаха производството на алкохол

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 70

Късната пролет увеличи потреблението на ток

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 70

Примирието в Донбас масово се нарушава

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 70

ВМРО-ДПМНЕ атакува вътрешния министър

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 70

Белият дом планира високи социални разходи

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 70

"Дивайнгейт" разкри раздора между Мишел и Лайен

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 70

Без БСП рискуваме да върнем ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 124

/ брой: 70

След изборите: Всичко не е така

автор:Мирослав Попов

visibility 143

/ брой: 70

Датата

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 70

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ