09 Май 2021неделя14:15 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Илияна Йотова с инициатива за Европейско финансиране на планинските региони

автор:Дума

visibility 1674

Комисията по регионално развитие на Европейския парламент започна дискусията по доклада предложен от Илияна Йотова за планинските региони в ЕС. Докладът ще бъде представен в началото на следващата година и се очаква да бъде гласуван в пленарната зала на ЕП през лятото на 2016 г. Идеята на евродепутата за планинска стратегия бе одобрен единодушно от всички парламентарни групи, а Европейската комисия изяви желание за сътрудничество по темата. Йотова ще очертае стратегия за всеобхватна финансова подкрепа за планинските региони чрез всички налични фондове и програми на ЕС.
  Докладът ще се концентрира върху устойчиво използване на природните богатства на планините, за да се постигне икономически растеж и заетост без замърсяване на околната среда. "Планинските региони представляват една трета от територията на Европейския съюз и специално внимание към тях е заложено още в основните договори на Съюза, но сякаш не им обръщаме особено внимание на европейско ниво. Освен сериозни проблеми, на които трябва да бъде намерено решение, планинските региони представляват и прекрасна възможност. Богатството на природни ресурси може да се използва за постигане на целите на Европа за заетост и растеж. В тази връзка подкрепата от еврофондовете е особено важна, поради допълнително оскъпена цена на инвестициите и липсата на инфраструктура на тези региони. Също така ние трябва да намерим някакво решение, за да решим сериозното обезлюдяване на високопланинските региони. Това не е само български, а европейски проблем. Ако искаме да обърнем процеса, трябва да намерим начини за икономически растеж и намиране на алтернативна заетост", заяви Йотова по време на заседанието на парламентарната комисия. 
 

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 840

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 528

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1069

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ