04 Юни 2020четвъртък09:12 ч.

Илюмжинов захвана нов световен проект

Боксьорът Виталий Кличко също участва

/ брой: 154

автор:Лейла Димитрова

visibility 892

На пресконференция в Киев президентът на Международната шахматна федерация (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов представи проекта "Геосоциални игри", разработен съвместно с украински специалисти. Шахматният функционер е "инвеститор и съавтор" на проекта, в който участва и световният шампион по бокс Виталий Кличко. Илюмжинов характеризира проекта така: "Украинските специалисти разработиха и патентоваха уникални технологии, благодарение на които всеки човек може да вземе участие във виртуална игра, изначално предназначена за двама, заедно с хиляди и милиони други участници. Водещи насоки на "Геосоциални игри" ще бъдат шахматът и боксът. Разработчиците на програмата разчитат в рамките на година и половина-две да съберат аудитория от 500 милиона активни играчи." Продуктът е предназначен за световните пазари на спортна и развлекателна индустрия, а авторите му първи са успели да обединят интелектуалната и икономическа част на уравнението, основано на принципите на преразпределение на печалбата. Същността на проекта е организирането на глобални международни турнири по интелектуални и други игри (шах, шашки, морски шах, бокс, футбол, бридж и т.н.) с помощта на информационни и телекомуникационни технологии. Всеки участник независимо от социалното си положение и наличието на стартов капитал ще може да заработи значителна сума и да получи обществено признание не по волята на съдбата, а изключително благодарение на собствения си интелект.
Кличко обърна внимание и на социалната мисия на проекта, като обясни, че част от доходите от наградните фондове ще отиде за стипендии на талантливи гросмайстори, млади перспективни спортисти, за организиране и провеждане на турнири. Самият Илюмжинов участва в начинанието не само като съавтор, но и като инвеститор - той е вложил в компанията, реализираща проекта, близо 7 милиона долара. ФИДЕ президентът възнамерява в най-близко бъдеще да открие филиал на фирмата в Калмикия.

25 са новите случаи на коронавирус у нас

автор:Дума

visibility 56

Затоплянето продължава

автор:Дума

visibility 55

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 350

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 236

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ