25 Август 2019неделя17:53 ч.

Индонезийски и български творци, вдъхновени от бъдещето

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 782

Точно както Индонезия и България са прекрасни конгломерати от разнообразни култури, всяка със свой собствен характер, така и техните художници са повлияни от традиционното наследство, но също така и от наболелите проблеми и технологически напредък на модерното общество. Изложбата представя индонезийски и български творци, които са вдъхновени от екологични бедствия, социални проблеми и гледни точки към бъдещето.
Творчеството на жените артисти се развива драматично, както се вижда от произведенията, които са част от доскорошната изложба "В бъдещето" в Националната галерия в Джакарта - женският дух се проявява, на видно място като от художници от настоящето и предстоящата ера. Дита Гамбиро в "Изкривената реалност" разсъждава за автентичността на личността. Рокли, изработени от прозрачна органза, като метафора на същността, са поставени в окачени кръгови формации, хвърлящи сенки една върху друга. Работата на Тересия Агустина Ситомпул "Семена за посяване", вдъхновена от огромното унищожително "настроение" на природата и световното насилие, се състои от линорези върху хидрофилен марлен памук. Даниела Тодорова представя "Магическа гора", която е сайт специфик инсталация и показва нейната позиция да защитава и да съхранява природата.
Изложбата "Синтез - индонезийско и българско съвременно изкуство" продължава до 1 септември в "Квадрат 500", пл. "Св. Александър Невски", ул. "19-и февруари" 1.

Темата Русия раздели лидерите от Г-7

автор:Дума

visibility 27

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 337

Повишени мерки за сигурност за срещата на Г-7

автор:Дума

visibility 280

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 327

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 647

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 415

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 441

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ