13 Юли 2020понеделник20:57 ч.

Индонезийски и български творци, вдъхновени от бъдещето

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 1088

Точно както Индонезия и България са прекрасни конгломерати от разнообразни култури, всяка със свой собствен характер, така и техните художници са повлияни от традиционното наследство, но също така и от наболелите проблеми и технологически напредък на модерното общество. Изложбата представя индонезийски и български творци, които са вдъхновени от екологични бедствия, социални проблеми и гледни точки към бъдещето.
Творчеството на жените артисти се развива драматично, както се вижда от произведенията, които са част от доскорошната изложба "В бъдещето" в Националната галерия в Джакарта - женският дух се проявява, на видно място като от художници от настоящето и предстоящата ера. Дита Гамбиро в "Изкривената реалност" разсъждава за автентичността на личността. Рокли, изработени от прозрачна органза, като метафора на същността, са поставени в окачени кръгови формации, хвърлящи сенки една върху друга. Работата на Тересия Агустина Ситомпул "Семена за посяване", вдъхновена от огромното унищожително "настроение" на природата и световното насилие, се състои от линорези върху хидрофилен марлен памук. Даниела Тодорова представя "Магическа гора", която е сайт специфик инсталация и показва нейната позиция да защитава и да съхранява природата.
Изложбата "Синтез - индонезийско и българско съвременно изкуство" продължава до 1 септември в "Квадрат 500", пл. "Св. Александър Невски", ул. "19-и февруари" 1.

Натискат прокурори да атакуват президента

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 132

ЕК: Мониторингът върху България продължава

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 132

Бузлуджа се мести пред МС на 25 юли

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 132

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 47

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2136

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ