26 Септември 2020събота09:33 ч.

Инициативен комитет създава младежки структури на БАС

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 13

Петко ШАЛАМАНОВ

Стартира апостолската дейност на Инициативен комитет за създаване на нови младежки структури на БАС с председател Борислав Атанасов. Изградени бяха четири клуба по интереси.
Интерклубът за съвместна работа с прогресивните младежки организации избра за свой председател Емилиян Джонев. Патрон е патриотът Кръстьо Раковски.
Клубът за работа с младежите с леви убеждения, с правителствени и неправителствени органи и организации ще се ръководи от Здравко Гицов. Патрон на този клуб е поетът-партизанин Стефан Йовчев-Вочевой.
Клубът за работа с децата на загиналите партизани и убитите във Втората фаза на Отечествената война с патрон Адалберт Антонов-Малчика избра за свой председател Стоян Иванов.
Бизнесклубът с председател Славчо Божилов има за патрон героинята-ремсистка Лиляна Димитрова.
Членовете на клубовете се обединиха в дружество към ГС на БАС и избраха за свой председател Атанас Атанасов, а за патрон - майор Томпсън.
Новите членове на БАС приемат идеи, целите и непосредствените задачи пред организацията, в чиято основа са Благоевско-Димитровските демократични традиции, обогатени с виждания за консолидиране на прогресивните сили в страната. Всички те разбират изключителното значение на борбата за спасяване на родината от "наши и чужди гости", усърдно подготвяли поредната национална катастрофа.
Млади ентусиасти, предимно студенти, бяха приети на 19 май т.г. за членове на Българския антифашистки съюз (БАС) в зала "Г. Кирков" на "Позитано" 20 в столицата.
Присъстваха председателят на ЦС на БАС Чавдар Стоименов, първият зам.-председател доц. Минчо Найденов, зам.-председателят ген. Иван Стефанов, председателят на ГС на БАС в София Катя Йонова и членове на градската организация.

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ