02 Юни 2023петък10:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса. Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса.

Ирена Анастасова: Ще продължим да защитаваме българските национални ценности, мирa, семейството и децата

автор:Дума

visibility 108

Водачът на листата на „БСП за България“ в 11 МИР Ловеч – Ирена Анастасова, заедно с кандидатите за народни представители Минчо Казанджиев, Христомир Маринов, Тодор Спасов, Тодор Тодоров и Събчо Лалев, проведоха десетки срещи в градовете Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит и Априлци, както и в селата Ъглен, Дъбен, Дерманци, Лисец, Слатина, Чифлик, Врабево, Бели Осъм, Радювене, Александрово, Голям извор, Умаревци, Къкрина, Торос, Петревене, Румянцево.

По време на срещите с избиратели и симпатизанти, водачът на листата на социалистите Ирена Анастасова представи приоритетите, по които ще работи БСП в следващото Народно събрание: увеличаване на доходите на българските граждани, въвеждане на необлагаем минимум, равен на прага на бедност, таван на цените на стоките от първа необходимост, а също и недопускане на въвличане на България във война и прекратяване на доставките на оръжие за Украйна, както и постигане на мир чрез преговори и диалог.

„Ще продължим да отстояваме българските национални ценности и да защитаваме децата и традиционното българско семейство от посегателствата на джендър идеологията“, заяви Анастасова пред хората в областта.

Присъстващите на срещите със социалистите изразиха подкрепа за направеното от БСП досега в социалната сфера – увеличението на пенсиите, на минималната работна заплата и подкрепата за семействата с увеличението на майчинството за втората година от отглеждането на детето, безплатните учебници за всички ученици и еднократната помощ за началото на учебната година за всички деца до четвърти клас включително.

Те споделиха нерешените с години проблеми в общините Ловеч, Луковит и Тетевен, сред които окаяното състояние на улиците в селата, липсата на адекватна здравна помощ, липсата на аптеки и хранителни магазини в много от селата, липсата на вода, непрекъснатото спиране на тока, бързите темпове на обезлюдяване и тежката демографска криза.

„Всички тези проблеми изискват, както адекватната и бърза намеса на държавата, за което ние поемаме ангажимент, така и специално внимание и действия от общинските ръководство и кметове“, обясниха кандидатите за народни представители от БСП.

Добър пример за решаване на тези проблеми е община Троян, която се отличава с подчертана грижа към хората, към социалните услуги, към здравеопазването, към инфраструктурата. Водачът на листата Ирена Анастасова се срещна с кмета на общината – Донка Михайлова и посети новата социална услуга в града – дневен център за хората с увреждания, където в спокойна и съвременна обстановка те получават необходимата професионална помощ и подкрепа.
Срещите на кандидатите от листата на „БСП за България“ в областта продължават.

БСП е против посягането на парите от Сребърния фонд

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Основната лихва вече гони 3%

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

В 40% от обществените поръчки има пороци

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Налагат Истанбулската конвенция на цял ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Румънските учители продължават стачката

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Украйна загуби остатъците от бойния си флот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Вдигат тавана на дълга на САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Тинята в блатото...

автор:Боян Бойчев

visibility 0

/ брой: 104

Насилствено тъпкане

автор:Виктор Турмаков

visibility 0

/ брой: 104

Безсмъртни, те пътуват с нас

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 104

Писмо на един англичанин, което разтърсва душата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ