21 Юни 2021понеделник18:44 ч.

Ирина Георгиева свири Рахманинов

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 1234

Соната номер 2, Седем прелюда за пиано оп. 23 и Вариации на тема от Корели оп. 42 са включени в новия албум, издаден от музикална къща "Гега ню", с изпълнения на младата пианистка Ирина Георгиева, научи ДУМА от Калина Маринова. Записите са осъществени в зала "България", 5-7 март 2011 г.
Едва 6-годишна Ирина Георгиева се изявява на сцена и получава първата си награда на регионален конкурс. На 8-годишна възраст изнася първия си солов концерт. Следват награди от престижни международни конкурси. Още като студентка в Националната музикална академия в София концертира с филхармоничните оркестри на София, Варна, Плевен, Шумен, а през 2001 г. печели стипендия на фондацията "Гербер-тен Бош" и заминава за Швейцария. Там учи в Базелската музикална академия при Рудолф Бухбиндер, който казва за нея: "Ирина Георгиева е една от най-талантливите студентки в моята над 35-годишна педагогическа дейност. Висока култура на звука, в съчетание с изумителна техника и великолепно стилистично усещане, магнетично изпълнителско въздействие и силна личност - всички тези качества предопределят Ирина Георгиева за голяма клавирна кариера."
Завършва блестящо академията с преподавателска, концертна и солистична диплома, като изпълнява произведения на Сергей Рахманинов. Пианистката се изявява на различни конкурси и неизменно е сред лауреатите. Свири в Швейцария, Италия, Франция, Англия, Мароко. Репертоарът й обхваща музика от барок до съвременност. За нея големият педагог Лазар Берман казва: "Ирина Георгиева е изключително надарен артист. Интерпретацията й е винаги оригинална, звукът - красив, художественият й потенциал - необятен."
 

Фалираха 10% от фирмите за текстил и обувки

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 116

Българските зеленчуци изчезват от пазара

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 116

Чуждите инвестиции намаляха с 63 на сто

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 116

Путин дава милиарди за социални мерки

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 116

Иранците избраха краен консерватор за президент

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 116

Армения гласува на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 116

Трета вълна от КОВИД-19 заля Москва

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 116

Съсипия

автор:Валентин Георгиев

visibility 313

/ брой: 116

Заедно сме по-силни

автор:Юлия Кулинска

visibility 348

/ брой: 116

130 години БСП - 130 депутата в бъдещия парламент

автор:Деси Велева

visibility 474

/ брой: 116

Невероятните приключения на акад. Николай Тодоров

автор:Мирослав Попов

visibility 404

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ