25 Септември 2020петък02:44 ч.

Мощностите на ТЕЦ "Бобов дол" няма да работят, докато не си приведат всичките инсталации в ред и не ги лицензират, закани се екоминистърът Емил Димитров

Италианските боклуци били за ТЕЦ "Бобов дол"

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 1241

Контейнерите с отпадъци, които пристигнаха на пристанища в България, трябваше да бъдат прехвърлени в ТЕЦ "Бобов Дол", твърди управителят на "Блацион" ООД македонският гражданин Горан Ангелов. По-рано новоизбраният екоминистър Емил Димитров отиде на проверка в ТЕЦ-а и разпореди централата да спре част от мощностите си, докато не изпълни всички изисквания. Министърът обяви, че от "Бобов дол" няма вредни емисии, а ставало въпрос за неспазване на процедури при горенето на отпадъци. Твърди се, че централата е имала разрешение за експлоатация само за една от три машини и не е получила официален документ от екоинспекцията. "Изземват пепелината. Ако някой е горил боклук, ще го хванем. Особено към италианския сме набелязали мерки, няма да си ги казваме сега", заяви премиерът Бойко Борисов.

"Прокуратурата е установила, че в ТЕЦ "Бобов дол" има отпадъци, но не опасни. Установила е, че вредните емисии са в нормите. Ние установихме, че комплексното разрешително е изтекло. Работна група ще отиде да провери всичките разрешителни от РИОСВ-Перник, ще сверим с оригиналите", обясни екоминистърът по повод проверките, които текат в ТЕЦ-а на бизнесмена Христо Ковачки. 

"Блацион" ООД е вносител на отпадъците, които бяха открити на пристанищата във Варна и Бургас. Негови управители са македонските граждани Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Ангелов твърди, че отпадъците така не били прехвърлени в ТЕЦ "Бобов Дол", защото при пристигането им на пристанището вече е бил изтекъл лицензът на централата за изгаряне на отпадъци.

Жители на Дупница алармираха за незаконно сметище край подлез на АМ "Струма" на пътя за село Блажиево, където са изхвърлени големи количества животински отпадъци. Не е известно кой изхвърля остатъците, предполага се, че наблизо има нелегална кланица. Освен миризмата, се разпространяват зарази, коментират дупничани.

Ден 78: Яйца и домати за централата на ДПС

автор:Дума

visibility 56

МВР обяви пред депутатите, че протестиращите си търсели боя

автор:Дума

visibility 151

България отново се забърка в международен скандал

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 182

Борисов призна, че експертен кабинет му е най-изгоден

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 182

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 182

Хайки в Германия срещу злоупотребите в кланиците

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 182

Разнобой в ЕС за мигрантите и екологията

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 182

Брюксел не признава Лукашенко за президент

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 182

Байдън-син замесен в съмнителни сделки

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 325

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ