13 Декември 2019петък04:56 ч.

Изгубени в пътя

/ брой: 80

автор:Марин Милашки

visibility 745

Пак идват празници, а с тях и проблемите по родните пътища. Пак ще има задръствания по магистралите, по границите и т.н. В последните години най-тежко е положението на т.нар. магистрала "Хемус". В момента в посока Варна текат ремонти на пет места - при 19-и, 36-и, 37-и и 51-ви километър и при тръбата за София на тунел "Витиня". Основно ремонтират виадукти, два от които ги започнаха наскоро. Единственото, което се знае, е, че те няма да приключат чак до есента.

Нямаше ли обаче някой в АПИ да помисли, че най-големите задръствания на "Хемус" са по празниците? Не си ли спомнят какво беше по Коледа, когато тапата на "Витиня" беше над 10 км и така - цял ден. Не можаха ли тези стратези на ремонта да изчакат две седмици, за да минат поне Великденските празници, ами започнаха да къртят. Сега хиляди българи, плащащи данъци, винетки, застраховки, скъпо гориво, ще "празнуват" на "Хемус". Защото друг избор нямат. Искаш ли да се прибереш при близки и роднини, трябва да се заредиш с гориво и търпение, за да преминеш магистралата.

Във вторник и Борисов разгледа предизборно строителството на отсечката Ябланица - Боаза, но надали е ходил дотам, шофирайки кола на НСО. Ако го беше направил, щеше да разбере колко е трагично състоянието на този път, по който скоро ще започнат дори да събират и тол такси.

Разбира се, от АПИ ще кажат, че ремонти се правят през лятото, което е вярно, но дали ще започнеш пет дни по-късно, няма никакво значение. Тези дни може да се компенсират с извънреден труд, ако се налага. В България обаче изпълнителите на обществени поръчки гледат как да направят ремонта с най-малко пари, за да могат да приберат по-голяма печалба. А властта ги прикрива, за да им се отчетат после я с евтин апартамент, я с нещо друго.

А за народа никой не се интересува. Затова той се губи по пътя и мълчаливо стиска зъби.

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 240

България последна в ЕС по дигитална икономика

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 240

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 240

Кремъл изгони двама германски дипломати

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 240

Израел отново остана без кабинет

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 240

Кратки новини

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 100

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 110

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 124

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ