25 Юли 2021неделя09:22 ч.

Излезе новият брой на "Ново време"

/ брой: 138

автор:Дума

visibility 307

Излезе от печат бр. 5-6 на сп. "Ново време" за 2021 г. Водещите материали в него са обединени от темата "Бузлуджа е началото. 130 години и 30 от тях" и са подчинени на призива "Да останем верни на завета на Бузлуджанци!"

Книжката се открива с есето на Велислава Дърева "СВОБОДАТА. За името на идеята". Статиите на Юрий Асланов и Таня Турлакова, както и главата от книгата "Ален мак самотен. Биография на Димитър Благоев" на Мерсия Макдермот са посветени на 165-ата годишнината от рождението на Димитър Благоев и на 130-ата годишнината на организираното социалистическо движение в България. 30-годишнината от приемането на Конституцията на Република България е отбелязана с материали на Гиньо Ганев, проф. Пенчо Пенев, д-р Ана Ананиева и Велислава Дърева.

Представени са дискусията и основните документи, приети от учредителната среща на идейно-политическото обединение в БСП Платформа "Социализъм ХХI век". Продължава съвместната публикация на сп. "Ново време" и сп. "дВерсия" "Компас за социалисти" с материали от Фаза I и Фаза II по темата "Социалистически партии и движения".

За първата пленарна сесия на Конференцията за бъдещето на Европа информира съвместната публикация със сп. "Парламенти-Солидарност".

Сп. "Ново време" поставя началото на перспективно сътрудничество със списание "The Progressive post" на Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS) на Партията на европейските социалисти с публикуваните в броя три статии по актуални за европейската политика проблеми.

В рубриката "Култура" представяме проф. д-р Аксиния Джурова и нейния седемтомен труд "Изчезващата памет. Срещи по пътя", а в рубриката "Юбилей" отбелязваме 85-годишнината на проф. д-р Петър-Емил Митев, член на редколегията на списанието. 

В рубриката "Документи" са публикувани стратегическите приоритети на БСП за предсрочните парламентарни избори на 11 юли т.г. и позицията на Инициативния комитет на ИПО в БСП Платформа "Социализъм ХХI век" - "Борбата с корупцията не е предизборен трик".

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 367

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 342

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 312

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 528

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1532

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 698

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 490

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 470

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ