05 Март 2021петък01:03 ч.

Кабинетът одобри близо 1 млрд. лв. за военни кораби

/ брой: 123

автор:Ростислава Иванова

visibility 643

Правителството одобри вчера проекта на военния министър Красимир Каракачанов за закупуване на два нови патрулни кораба за Военноморските сили на стойност 984 млн. лв. с ДДС. Вече са задействани другите два големи проекта на МО - за нови изтребители и бронирани машини. Общата стойност на трите проекта е около 4 млрд. лв., които ще се изплащат разсрочено за 10 години. Проектът за новите кораби трябва да мине и през парламента. МО ще получи и 310 000 лв. за дооборудване на два вертолета "Кугър" за гасене на горските пожари.
Кабинетът одобри над 2,5 млн. лв. за четвъртата и петата вноска на България по Механизма за бежанците в Турция. С близо 3 млн. лв. България ще направи доброволен принос към финансовия пакет на ППСР - за реформиране на институциите, управлението, администрацията, икономическите и социалните сектори в ЕС.
150 000 лв. безвъзмездна финансова помощ ще получи гимназия "Г.С. Раковски" в гр. Болград, Украйна по повод 160 години от основаването на първото българско средно училище в Бесарабия. Близо 20 хил. лв. отиват за стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 г. Одобрени бяха и малко над 9 хил. лв. за физическо възпитание и спорт за малчуганите от детските градини към МО и за курсантите и студентите във висшите военни училища. 2200 лв. бяха отпуснати за рехабилитация на военноинвалиди.

Омбудсманът поиска прозрачно отчитане на парното

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 44

С голямо зъкъснение тръгват пари към средните фирми

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

Българската икономика е най-слабата в ЕС

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

Зоран Заев получи вот на доверие

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 44

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 108

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ