02 Юни 2020вторник06:29 ч.

Няколко думи

Къде са корените?

/ брой: 14

автор:Аида Паникян

visibility 1203

Децата, извършили престъпления, намаляват - от 5362 през 2015 г. на 4857 през 2018 г. Това е сухата статистика! Зад нея са човешките съдби - петима подрастващи от всичките 4857 са убили човек! Един от тях е между 8 и 13 г.! Почти всяка година няколко ненавършили 18 г. българи отнемат нечий живот. Ужасяваща статистика, нали?

Къде се корени злото?

Отговорите на този въпрос може да бъдат десетки и ни един докрай задоволителен. Мъката на на близките на убития остава за цял живот и никое наказание не е достатъчно за убиеца. Да, има идеи за промени в законодателството. Тъжното е, че управляващите се сещат за проблема, само когато се вдигне достатъчно медиен шум около конкретен случай. Но дали това е правилният път към оправдаване на чувството за справедливост в обществото? Трябва ли при всяко нашумяло престъпление да се променят законите? А те - българските закони, наистина ли са толкова нескопосани, та измененията и допълненията са повече от първоначалната теза? Може би точно в отговора на тези въпроси се крие поне част от истината за ръста на детската престъпност. 

А редно ли е управляващите да си правят пиар за сметка на опечалените, чиито близки са убити? На подобна "акция" станахме свидетели преди дни. Занапред така ли ще се "раздава" справедливост у нас?  

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ