22 Януари 2021петък22:23 ч.

Няколко думи

Къде са корените?

/ брой: 14

автор:Аида Паникян

visibility 1517

Децата, извършили престъпления, намаляват - от 5362 през 2015 г. на 4857 през 2018 г. Това е сухата статистика! Зад нея са човешките съдби - петима подрастващи от всичките 4857 са убили човек! Един от тях е между 8 и 13 г.! Почти всяка година няколко ненавършили 18 г. българи отнемат нечий живот. Ужасяваща статистика, нали?

Къде се корени злото?

Отговорите на този въпрос може да бъдат десетки и ни един докрай задоволителен. Мъката на на близките на убития остава за цял живот и никое наказание не е достатъчно за убиеца. Да, има идеи за промени в законодателството. Тъжното е, че управляващите се сещат за проблема, само когато се вдигне достатъчно медиен шум около конкретен случай. Но дали това е правилният път към оправдаване на чувството за справедливост в обществото? Трябва ли при всяко нашумяло престъпление да се променят законите? А те - българските закони, наистина ли са толкова нескопосани, та измененията и допълненията са повече от първоначалната теза? Може би точно в отговора на тези въпроси се крие поне част от истината за ръста на детската престъпност. 

А редно ли е управляващите да си правят пиар за сметка на опечалените, чиито близки са убити? На подобна "акция" станахме свидетели преди дни. Занапред така ли ще се "раздава" справедливост у нас?  

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 399

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 509

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 505

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 256

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ