18 Юли 2024четвъртък22:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Какви документи са нужни за продажбата на апартамент?

автор:Дума

visibility 2763

Продаването на апартамент е изключително важно решение и към него трябва да се подходи максимално информирано, ако искате да приключите с най-доброто възможно споразумение. Първото нещо, което трябва да направите, когато вземете подобно решение, е да проучите пазара и съществуващите в него оферти и цени. Това най-лесно и удобно може да се случи онлайн, като влезете в доказан сайт за имоти София. Не забравяйте, че отговорният подход към това действие и консултацията със специалист в сферата, са правилните стъпки за постигане на целта, напомнят от XNVD.

Какви документи са нужни за продажба на апартамент?

Когато вземете решение да продадете даден имот, то ви предстои да се сблъскате с доста документи, които са необходими за завършване на сделката. Най-добра информация за тях и най-голямо съдействие бихте получили от професионалист в бранша, но ето нещата, които задължително трябва да знаете, че ще са ви нужни:

1. Собственост на имота – един от най-основните доказателства, от които се нуждаете при продажба на апартамент е това, което доказва собствеността. То потвърждава вашите права и включва различни важни подробности, като името на продавача и купувача, точният адрес на собствеността, продажната цена, на която се извършва споразумението, както и други важни детайли.

2. Документи за идентификация – това може да бъде лична карта или паспорт на двете страни по сделката. Те задължително се изискват при подписване на сделката, за да бъде доказана самоличността им.

3. Документи за жилищната сграда – това е договор за управление на сградата и общите части, техническата документация и акта за приемане на сградата в експлоатация. Тези неща са задължителни, за да бъде потвърдено, че кооперацията, в която се намира апартаментът, който продавате, е правилно управлявана и подходяща за живеене. Техническата документация съдържа информация за конструкцията на сградата и нейното състояние, а актът за приемане на сградата в експлоатация удостоверява, че тя е изградена съгласно всички изисквания.

4. Доказателства за плащания – нужни ще бъдат удостоверения, че всички задължения на апартамента за продажба, като консумативи за ток и вода, такси, данъци и други са изплатени и няма никакви обстоятелства, водещи до обременяване. 

5. Договор за предварителна продажба – това е документ, който се подписва между продавачът и купувачът преди сключването на сделката за покупко-продажба. Той съдържа различни подробности по условията, като цена, начин на плащане, срокове, както и права и задължения на двете страни. 

6. Декларация за съответствие – тази декларация потвърждава, че имотът отговаря на всички законови изисквания и е приет за експлоатация. Издава се от компетентните органи в общината и е необходима за завършване на сделката. 

Това са най-основните неща, от които ще имате нужда при пристъпването към продаване на имущество. Всички те са задължителни, поради което, в случай че не знаете от къде да ги изискате, задължително трябва да се обърнете към специалист в бранша, който да ви съдейства и да ви консултира през цялото време на извършване на сделката. Не правете компромис с това, тъй като е изключително важно всичко да се случи по възможно най-добрия начин за вас.

От какви документи още ще имате нужда при продажба на имот?

В зависимост от конкретната ситуация, понякога е възможно да имате нужда и от допълнителни удостоверения и договори при извършване на продажбата на вашия апартамент и съставянето на новия нотариален акт. Това може да бъде, ако сте няколко наследника, ако има налични договори за залог или ако към имота има разрешения за строеж. Не забравяйте да се уверите, че всичко е актуално и винаги се консултирайте с доверени професионалисти, като брокери, нотариуси и адвокати, за да сте сигурни, че всичко е наред.

 

2615 лв. на месец са нужни за издръжката на 3-членно семейство

автор:Дума

visibility 594

/ брой: 135

Държавните фирми в България не са ефективни

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 135

Увеличават се фалитите на компании

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 135

Ще говори със София, но с редовен кабинет

автор:Дума

visibility 626

/ брой: 135

Гърция със спешни мерки за цената на тока

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 135

Макрон прие оставката на премиера Атал

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 135

Тайван да си плаща за отбраната

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 135

Диагнозата на държавата

автор:Александър Симов

visibility 719

/ брой: 135

Денят на бръснача

visibility 691

/ брой: 135

Ганьо е победим, само ако бъде смачкан

visibility 720

/ брой: 135

Подводните камъни на външното оценяване

visibility 632

/ брой: 135

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ