18 Май 2021вторник12:24 ч.

Какво ни резнаха заедно с лентата

/ брой: 137

автор:Наталия Гергова

visibility 2253

Еврокомисар Корина Крецу трябваше да дойде в България, за да резне лентата на лот 2 от магистрала "Марица". Обаче не стана. Попречи й авария на летището в Брюксел.
Затова пък дойде преди няколко дни и резна лентата на бул. "Тутракан" в Русе. На другия ден в София еврокомисарката обяви, че Брюксел е одобрил последните две оперативни програми за България - "Околна среда" и "Региони в растеж". И потупа по рамото правителството. Обаче стана ясно, че освен лентичките са ни резнали и нещо друго. Заради промяна в регламентите България няма да получи отсрочка за усвояването на парите от периода 2007-2013 г., за да успее да реализира забавените проекти, каза Крецу. Всичко трябва да приключи до края на тази година. Еврокомисарката не пропусна да похвали кабинета "Борисов", че спасил 250 млн. евро по програмите, които били в риск.
Обаче неусвоените средства, за които няма да има отсрочка, са в размер на над 1 млрд. евро! Зад тях стои любимата на премиера Северна скоростна тангента. Всъщност помните ли, че през февруари, когато в парламента се решаваше за новия дълг от 16 млрд. лева, Бойко Борисов заплаши с оставка, ако депутатите не гласуват за дълга, щото парите му трябвали за Северната скоростна тангента. Освен по тангентата, със закъснение се работи и по обхода на Габрово, където става дума за 3,2 км плюс ново строителство с дължина 9,1 км, заедно с етапната връзка от 3,1 км между обходния път на Габрово и Шипченския проход. Всичко това, заедно с няколко големи проекта за воден цикъл и за рехабилитация на жп инфраструктура, трябва да приключи до декември 2015 г. Може ли това да се случи? Най-вероятно - не. Така тези неусвоени 1 млрд. евро ще се изгубят безвъзвратно. Някои от проектите ще бъдат прехвърлени за следващия програмен период и ще изядат част от полагащите ни се пари по програмите. И следващият комисар Крецу ще потупа някого по рамото за добре свършената работа.

Борисов пуснал службите в отпуск до септември

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 93

В МВР си затваряли очите за купен вот

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 93

Говорителят на кабинета: Няма да спрем дотук за ББР

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 93

Задава се ново поскъпване на олиото

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

300 евро е глобата за шофиране без маска в Гърция

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 93

Токът на борсата - най-скъп от пет месеца

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 93

Левите и независимите печелят в Чили

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

Израел удари 35 военни цели в Газа

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 93

НАТО отработвала удари срещу Беларус и Русия

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 93

Кратки новини

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 93

Всеки на власт - под лупа!

автор:Валентин Георгиев

visibility 227

/ брой: 93

Бруталното изопачаване на историята

visibility 348

/ брой: 93

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 93

Трудната съдба на един велик паметник

автор:Велиана Христова

visibility 582

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ