27 Януари 2020понеделник02:33 ч.

Владимир Димитров - Майстора, "Макове"

Картини за всеки дом на цени от 99 до 999 лв. предлага "Лоранъ"

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 303

Коледната изложба на столичната галерия "Лоранъ" (ул. "Оборище" 16) предлага до 15 януари 2020 г. традиционната разпродажба "Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.". За четиринадесета поредна година домакините организират голямата разпродажба на произведения на изкуството. Този път освен традиционните живопис, графика и рисунки, са представени и издания и шалове, научи ДУМА от Лаврен Петров. 

Рисунките са богато застъпени и доминират в експозицията. Част от нея са серии на Владимир Димитров - Майстора, Илия Петров, както и работи с чисто абстрактен характер на Иван Георгиев - Рембранда и "Космос" на Васил Иванов. Към тях са добавени артистичните глави на Тома Трифоновски, ранните рисунки на Димитър Казаков - Нерон и композициите на Иван Табаков и Живка Пейчева. Традиционно присъстват и шаржовете на Илия Бешков.

Изборът в графиката попада върху акватинти на Петър Морозов, гравюри на дърво и литографии на Веселин Стайков, както и камерни произведения на Любомир Йорданов.

Примамливи предложения са подготвени и сред живописта: акварели на Дечко Узунов, Христо Нейков, Цанко Панов, Никола Златев, няколко натюрморта на Василка Генадиева и Костадинка Цветкова, горски пейзажи на Борис Колев, Михаил Малецки, платна със силна фактура на Ясен Станчев и много други.

В пълнота коледната изложба може да бъде разгледана в уеб сайта на галерията. Част от творбите са подредени по стените на салона, а други може да бъдат видени след запитване и показване от депо. Освен това в пространството на изложбата може да се прегледат и купят ценни издания. Сред тях на празнична цена от 75 лв. се продава голямата книга за Цанко Лавренов, а новото предложение е монографията за Лика Янко на промоция от 30 лв. 

 

Жълт код за поледици в 7 области на страната

автор:Дума

visibility 0

Българите доплащат най-много за лекарства

автор:Дума

visibility 76

Карлуково протестира срещу опасни отпадъци

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Повече от 150 млн. лева укрити данъци за 2019-а

автор:Дума

visibility 73

ГЕРБ клатят валутния борд

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 17

Колекторските фирми с нова измама

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 17

Коронавирусът в Китай става все по-опасен

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 17

Сеизмолог прогнозира нови трусове в Турция

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 17

Кратки новини

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 17

Хазартът е социален бич

visibility 127

/ брой: 17

Как Ревизоро стана Язовиро

автор:Юлия Кулинска

visibility 314

/ брой: 17

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ