29 Септември 2020вторник17:26 ч.

Владимир Димитров - Майстора, "Макове"

Картини за всеки дом на цени от 99 до 999 лв. предлага "Лоранъ"

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 831

Коледната изложба на столичната галерия "Лоранъ" (ул. "Оборище" 16) предлага до 15 януари 2020 г. традиционната разпродажба "Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.". За четиринадесета поредна година домакините организират голямата разпродажба на произведения на изкуството. Този път освен традиционните живопис, графика и рисунки, са представени и издания и шалове, научи ДУМА от Лаврен Петров. 

Рисунките са богато застъпени и доминират в експозицията. Част от нея са серии на Владимир Димитров - Майстора, Илия Петров, както и работи с чисто абстрактен характер на Иван Георгиев - Рембранда и "Космос" на Васил Иванов. Към тях са добавени артистичните глави на Тома Трифоновски, ранните рисунки на Димитър Казаков - Нерон и композициите на Иван Табаков и Живка Пейчева. Традиционно присъстват и шаржовете на Илия Бешков.

Изборът в графиката попада върху акватинти на Петър Морозов, гравюри на дърво и литографии на Веселин Стайков, както и камерни произведения на Любомир Йорданов.

Примамливи предложения са подготвени и сред живописта: акварели на Дечко Узунов, Христо Нейков, Цанко Панов, Никола Златев, няколко натюрморта на Василка Генадиева и Костадинка Цветкова, горски пейзажи на Борис Колев, Михаил Малецки, платна със силна фактура на Ясен Станчев и много други.

В пълнота коледната изложба може да бъде разгледана в уеб сайта на галерията. Част от творбите са подредени по стените на салона, а други може да бъдат видени след запитване и показване от депо. Освен това в пространството на изложбата може да се прегледат и купят ценни издания. Сред тях на празнична цена от 75 лв. се продава голямата книга за Цанко Лавренов, а новото предложение е монографията за Лика Янко на промоция от 30 лв. 

 

С близо 40% по-малко сме пътували в чужбина през август

автор:Дума

visibility 107

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 184

Застреляха журналист в Хондурас по време на живо предаване

автор:Дума

visibility 77

Транспортна стачка в Германия

автор:Дума

visibility 118

Огледайте се: ДПС е навсякъде

автор:Дума

visibility 158

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 1160

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 373

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ